Χαριζακλής: Με την παράδοση στο ντέρμπι

Πέτρος Χαριζακλής19 Μαρτίου 2022

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Τελευταίες υποχρεώσεις πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων και όλες οι ομάδες θέλουν να πάνε για ξεκούραση με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν τα πήγαμε καλά, γι’ αυτό πάμε να αλλάξουμε το κλίμα. Πάμε να δούμε τι έχουμε επιλέξει.

Ξεκινάμε από την Τσεχία και το Γιάμπλονετς-Βικτόρια Πλζεν.

Με πολλές απουσίες η Γιάμπλονετς έχασε από τη Μπουντεγιόβιτσε και έφτασε πέντε ματς χωρίς νίκη. Οι περισσότερες απουσίες παραμένουν και στην καλύτερη, φυσιολογική ομάδα θα είναι μόνο οι βασικοί. Στον πάγκο πάλι παίκτες από την δεύτερη ομάδα. Εντός χάνει δύσκολα η Γιάμπλονετς, μόνο στις τρεις ήττες δεν έχει σκοράρει στο «Στρέλνιτσε». Η Πλζεν προέρχεται από επαγγελματική νίκη και πλέον στο +3 από τη Σλάβια, δεν έχει όρεξη για «γκέλες». Εκτός έδρας είναι κυνική, όλες οι νίκες της είναι στο όριο (πέντε με σκορ 1-0, τρεις με σκορ 2-1). Είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη καθώς μετά τη διακοπή υποδέχεται τη Σλάβια και θέλει να βρίσκεται από πάνω της. Η Γιάμπλονετς είναι ντεφορμέ. Το μομέντουμ είναι με το μέρος της Πλζεν και σε αποδόσεις άνω του δίφραγκου (2,02) ακολουθώ δίχως δεύτερη σκέψη.

Παραμένουμε στην Τσεχία, πάμε λίγο πιο δυτικά για το Τέπλιτσε-Χράντετς Κράλοβε.

Η γηπεδούχος ενώ μπήκε δυνατά στο 2022, ξαφνικά στα τρία τελευταία ματς απέκτησε πρόβλημα στην επίθεση. Τους 13/21 βαθμούς τους έχει πάρει εντός έδρας και θέλει να επιστρέψει επειγόντως στις νίκες, με φόντο την παραμονή της στην κατηγορία. Η Χράντετς προέρχεται από νίκη με επαγγελματική εμφάνιση, έχει ελπίδες για τα πλέι οφ αλλά πραγματικός της στόχος είναι η παραμονή. Μέσα στη διακοπή έχει και ημιτελικό Κυπέλλου, ενώ εκτός έδρας δεν είναι τόσο δυνατή. Χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς η Τέπλιτσε, όμως η επιθετική δυστοκία της με αναγκάζει να αγοράσω και την κάλυψη (1 DNB) σε απόδοση 1,90.

Πάμε στην Αυστρία για το ντέρμπι της Βιέννης, ανάμεσα σε Ραπίντ και Αούστρια.

Τρομερό μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας ένα τέτοιο ντέρμπι θα γίνει με γεμάτο γήπεδο και χωρίς περιορισμούς. Η παράδοση στα 25 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας είναι με τον εκάστοτε φιλοξενούμενο, καθώς υπάρχουν μόνο τρεις άσοι. Φέτος στην κανονική διάρκεια έφεραν δύο 1-1. Η Ραπίντ προέρχεται από τρεις σερί νίκες, η Αούστρια από πέντε. Η παράδοση είναι με τους εκάστοτε φιλοξενούμενους και εγώ θα πάω μαζί τους. Επιλέγω το Χ2 σε απόδοση 1,78.

Κλείνουμε την περιπλάνησή μας στα γήπεδα της Κεντρικής Ευρώπης, με το Ουίπεστ-Χόνβεντ από το πρωτάθλημα Ουγγαρίας.

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται η γηπεδούχος Ουίπεστ με πέντε συνεχόμενες νίκες και όλες με g/g. Ανέβηκε αρκετά στη βαθμολογία αλλά έχει απόσταση ακόμη από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Βέβαια βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ελπίζει να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμά με την κατάκτησή του. Η Χόνβεντ προέρχεται από ήττα από την ουραγό ΜΤΚ και θέλει να απομακρυνθεί από τις θέσεις της επικίνδυνης ζώνης. Εκτός έδρας έχει ένα βαθμό στο 2022. Η φόρμα της Ουίπεστ με έπεισε για να την στηρίξω στο τοπικό ντέρμπι και αγοράζω τον άσο στο 2,12.

Δυάδα σημείων

ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ 2   2,02

ΟΥΙΠΕΣΤ – ΧΟΝΒΕΝΤ 1   2,12

Δυάδα διπλής ευκαιρίας

ΤΕΠΛΙΤΣΕ – ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ 1 DNB   1,90

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ Χ2  1,78

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.