Χαριζακλής: Με κίνητρο το Γιουρόπα Λιγκ

Πέτρος Χαριζακλής21 Μαΐου 2022

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Η περασμένη εβδομάδα πήγε αρκετά καλά με περασμένη δυάδα και λίγο έλειψε να φτάσουμε στο απόλυτο αν έβγαινε και η ισοπαλία στο Κλάγκενφουρτ. Πάμε να δούμε τι έχουμε στο τελευταίο γεμάτο σαββατοκύριακο της σεζόν.

Ξεκινάμε από την Αυστρία και τα πλέι οφ, όπου στη Βιένννη η Αούστρια υποδέχεται την Στουρμ Γκρατς.

Η γηπεδούχος πήρε σπουδαίο διπλό στο Κλάγκενφουρτ (2-1) και πέταξε εκτός την αντίπαλό της στη μάχη της πεντάδας. Ηταν άκρως αποτελεσματική και έχει το προβάδισμα για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Της αρκεί και η ισοπαλία αρκεί την ίδια ώρα να έρθει ισόπαλο το ματς ΒΑΚ-Ραπίντ. Για να είναι 100% σίγουρη χρειάζεται νίκη και δεν θα τη νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι δύο. Από την άλλη, η Στουρμ μετά από επτά ματς αήττητη, έχασε με κάτω τα χέρια από την ΒΑΚ Πέλετς (ήττα με 1-4) κάνοντας ένα πολύ κακό πρώτο μισάωρο. Βέβαια βαθμολογικά ήταν αδιάφορη και παραμένει γιατί έχει εξασφαλίσει την 2η θέση. Μονόπλευρο το κίνητρο, με την Αούστρια να θέλει τη νίκη για να μην τη νοιάζει τι κάνουν οι υπόλοιποι και να τερματίσει στην 3η θέση. Ο άσος καλοπληρώνει (2,60) και τον βάζω στις επιλογές μου.

Το δεύτερο παιχνίδι που μας απασχόλησε είναι πάλι από την Αυστρία, μεταξύ της Σάλτσμπουργκ και της Αούστρια Κλάγκενφουρτ.

Η πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ δεν μάσησε από το γεγονός πως είναι αδιάφορη αφού έχει κατακτήσει το νταμπλ και άλωσε την έδρα της Ραπίντ (1-0). Θέλει να κλείσει νικηφόρα τη χρονιά μπροστά στο κοινό της, με τους παίκτες να θέλουν να αποχαιρετήσουν με μια καλή εμφάνιση. Η φιλοξενούμενη ήταν αναποτελεσματική και το πλήρωσε, χάνοντας με 1-2 από την Αούστρια Βιέννης και θα τερματίσει 6η. Όταν δεν μπορείς να πάρει ούτε βαθμό εντός έδρας στα πλέι οφ (πέντε ήττες), τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ηδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Η Σάλτσμπουργκ θέλει να κλείσει με όμορφο τρόπο τη χρονιά. Γενικά τα παιχνίδια τους έχουν πολλά γκολ, κάτι τέτοιο περιμένω και τώρα. Πάμε στο ασιατικό Over 4 σε απόδοση 2,17.

Κλείνουμε με παιχνίδι από τη Σλοβακία, ανάμεσα στη Λιπτόφσκι Μίκουλας και τη Ζλάτε Μόραβτσε.

Στα πλέι άουτ λοιπόν, εκεί που οι δύο ομάδες πάλευαν για την παραμονή, πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Η αδυναμία αδειοδότησης στη Σέρεντ έδωσε την ευκαιρία στη Λιπτόφσκι Μίκουλας να παίξει πλέι οφ Ευρώπης. Εντός έδρας είναι πολύ δυνατή, με μοναδική ήττα από την Τρέτσιν μέσα στο 2022. Η Ζλάτε Μόραβτσε ετοιμαζόταν για υποβιβασμό ως προτελευταία, μετά αποφασίστηκε μπαράζ παραμονής αλλά λόγω αδειοδοτήσεων η Μόραβτσε την γλίτωσε και παραμένει στην κατηγορία. Ετσι εκτός από ντεφορμέ, είναι πλέον και αδιάφορη. Το κίνητρο στη Μίκουλας που έχει κάνει καλή χρονιά και μπορεί να κερδίσει και να πάει στους ημιτελικούς των πλέι οφ Ευρώπης. Ικανοποιητικός άσος κινήτρου στο 1,85.

Μονό Σαββάτου

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 1   2,60

Δυάδα Σαββάτου

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ Over 4 AH   2,17

ΛΙΠΤΟΦΣΚΙ ΜΙΚΟΥΛΑΣ – ΖΛΑΤΕ ΜΟΡΑΒΤΣΕ 1   1,85

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.