Χαριζακλής: Χωρίς τα 7/14 γκολ της η Γιάμπλονετς

Πέτρος Χαριζακλής05 Φεβρουαρίου 2022

Καλημέρα σε όλους, καλό μήνα και καλή χρονιά. Τα λέμε μετά από αρκετό καιρό από αυτή εδώ τη γωνία καθώς τα πρωταθλήματα με τα οποία ασχολούμαι ήταν σε διακοπή χειμώνα. Επιστρέφουν σταδιακά, με την Ουγγαρία και την Ελβετία να έχουν επιστρέψει από την προηγούμενη εβδομάδα, την Τσεχία να επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο και την Σλοβακία, Σερβία και Αυστρία το επόμενο. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσουμε, με χαμηλά την μπάλα γιατί μετά από διακοπή τα πράγματα είναι περίεργα.

Το πρώτο παιχνίδι που έχω ασχοληθεί είναι το Γιάμπλονετς-Σίγμα Ολομουτς.

Σε διαφορετική φάση οι δύο ομάδες, με τη Γιάμπλονετς να απογοητεύει στο πρώτο μισό της σεζόν και την Ολομουτς να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο για τουλάχιστον μισό γύρο. Διαφορετικοί οι στόχοι τους από την αρχή της σεζόν, πλέον όμως η Γιάμπλονετς πρέπει να έχει ως στόχο την γρήγορη παραμονή εκεί που έχει μπλέξει. Η Ολομουτς θέλει να είναι στη δεκάδα και να αποφύγει τα πλέι άουτ.

Η Γιάμπλονετς αποδυναμώθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, χάνοντας τους δύο επιθετικούς της (είχαν βάλει τα 7/14 γκολ της Ντόλεζαλ και Τσβαντσάρα) ενώ στην προετοιμασία έφερε 6 g/g στα φιλικά, δείχνοντας έντονο πρόβλημα στην άμυνα. Η Ολομουτς δεν άλλαξε ιδιαίτερα ως ομάδα, πήρε τον έμπειρο Ναβράτιλ για τη μεσαία γραμμή της, ενώ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά.

Πρέπει να δούμε πως θα είναι στη μετά-Ντόλεζαλ εποχή η Γιάμπλονετς, καθώς η ποιότητα στο ρόστερ μειώθηκε. Δυνατή διαχρονικά εντός, όμως η Ολομουτς είναι ομάδα που δεν μασάει και αν της βγει το ματς μπορεί να κάνει τη ζημιά. Κακώς είναι φαβορί η γηπεδούχος, πάμε στην κόντρα (Χ2) σε απόδοση 1,98.

Το δεύτερο παιχνίδι που με απασχόλησε είναι το Μλάντα Μπόλεσλαβ-Μπάνικ Οστράβα.

Μάχη εξάδας στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο ομάδων. Υπάρχει απόσταση δέκα βαθμών μεταξύ τους, με τη Μλάντα να μην είναι τόσο σταθερή όσο η Μπάνικ. Η γηπεδούχος δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στα μεταγραφικά, εξάλλου το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ οπότε μετά από ένα εξάμηνο και μια δεύτερη προετοιμασία, το δέσιμο της ομάδας θα είναι μεγαλύτερο. Κέρδισε σε όλα τα φιλικά της παιχνίδια, δείχνοντας έτοιμη να παραμείνει σε θέσεις πλέι οφ. Η Μπάνικ ενισχύθηκε στις μεταγραφές, παρά την πώληση του Σορ στη Σλάβια, αφού αγόρασε τον Λίτσκα (στόπερ) και πήρε και παίκτες που μπορούν να δώσουν νιάτα και βάθος. Εξαιρετική προετοιμασία, πολλά γκολ στα φιλικά, μόνο από τη Σλάβια έχασε.

Το σετ περίμενα να είναι πιο ισορροπημένο, αν και η Μλάντα είναι δυνατή εντός. Και η Μπάνικ όμως εκτός είναι αήττητη από τον Αύγουστο και πιστεύω πως μπορεί να παραμείνει. Επιλογή το 2 DNB σε απόδοση 2,15.

Δυάδα Σαββατοκύριακου

ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ – ΣΙΓΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ Χ2            1,98

ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ 2 DNB    2,15

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.