Χαριστέας: «Το 2004 ήταν η επιτυχία όλης της Ελλάδας, όχι μόνο δική μας»

Metrosport Team04 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε για την επέτειο από την κατάκτηση του EURO 2004, όταν η Ελλάδα πριν από 18 χρόνια είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Είναι η ημέρα όλης της Ελλάδος, όχι μόνο η δική μου γιατί όλοι μαζί ζήσαμε μία αξέχαστη εμπειρία και σήμερα είναι σαν να έχω γενέθλια ή γιορτή. Το γεγονός αυτό έχει μείνει και θα μείνει για πάντα στην ποδοσφαιρική και αθλητική ιστορία. Έκανε εμάς μετά από 18 χρόνια να βλέπουμε αυτή τη στιγμή και να συγκινούμαστε, αν και έχουν περάσει χρόνια νιώθω ότι το σηκώσαμε όλοι μαζί, όλη η Ελλάδα, αυτό μου έχει μείνει. Δεν βλέπω ότι έβαλα εγώ το γκολ, βλέπω την επιτυχία πιο συγκεντρωτικά και εκείνο το καλοκαίρι ήταν της Ελλάδας και εύχομαι να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες».

Για να προσθέσει: «Στον αθλητισμό πρέπει να ταιριάξουν οι ποδοσφαιριστές με τον προπονητή, να υπάρχει τύχη, να υπάρχει ο κόσμος και έχουμε γράψει μία ιστορία που θα την λέμε για πολλά χρόνια, ένα αθλητικό παραμύθι. Δίνει την ελπίδα και σε μικρότερες χώρες ότι μπορούν να πετύχουν».

Για τα όσα έχει κρατήσει από το 2004: «Έχω τη φανέλα, τα παπούτσια, το μετάλλιο, αλλά και τις αναμνήσεις και την αγάπη του κόσμου σε έναν χώρο που έχω την προσωπική μου παρουσία από το ποδόσφαιρο. Είναι ανεκτίμητη αξία. Είμαι ένας άνθρωπος που μιλάω με πολύ κόσμο και πολλές φορές μου το θυμίζει ο κόσμος, με τις δικές του ιστορίες».

Για τον ίδιο και τους στόχους του: «Όταν θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω από οποιοδήποτε πόστο, θέλω να προσφέρω, ότι στόχο έχω θέλω να τον πετυχαίνω και μου αρέσουν πράγματα που μπορούν να εξελίξουν εμένα και να μπορώ να τα πετύχω. Όπως έλεγε όμως και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η μπάλα χαμηλά και εγώ θέλω να δουλεύω ταπεινά και ότι καλό έρθει και θέλω να δουλέψω για κάτι που θα έρθει».

Για το αν θα κατέβει στις εκλογές υποψήφιος: «Δεν μπορώ να πω αν ισχύει ή όχι, αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσει να ακούγεται το όνομα μου ακούγεται για καλό λόγο».

Για το που αφιερώνει την κατάκτηση του EURO: «Σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και την οικογένεια μου, σε όλους όσους αισθάνθηκαν περήφανοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.