Χαρδαλιάς: Πέντε νεκροί και δύο αγνoούμενοι από τις πλημμύρες στην Εύβοια

Metrosport Team09 Αυγούστου 2020

Πέντε συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους και άλλοι δύο αγνoούνται από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Τον τραγικό απολογισμό της θεομηνίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δυστυχώς χάσαμε πέντε συνανθρώπους μας κι άλλοι δύο αγνοούνται» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέροντας ότι το νερό που έπεσε στην περιοχή ήταν πολύ περισσότερο απ' αυτό στη Μάνδρα Αττικής και πως ότι σώθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας.

«Στον Λήλαντα η εικόνα είναι πολύ πιο δύσκολη από τα υπόλοιπα σημεία» πρόσθεσε, έχοντας προηγουμένως πετάξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερο.

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, έγιναν πολλοί απεγκλωβισμοί. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές για να τα αντιμετωπίσουμε» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.