Χαραμάδα φωτός στο (πυκνό) σκοτάδι…

Αρις Νικολάκης15 Μαΐου 2022

Για να είμαστε ακριβείς. Κι ειλικρινείς.. Από τη μία για ένδεκα αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ μένει δίχως νίκη. Από την άλλη; Σα να φάνηκε χαραμάδα φωτός (ήτοι επιτέλους, καλός οιωνός…) στην σκοτεινή (από τις σκοτεινότερες της ιστορίας του) περίοδο σε Πρωτάθλημα. Βρήκε σφυγμό ο ΠΑΟΚ. Χαμηλός μεν, σφυγμός ,δε. Και τούτο δεν είναι δα και χαρμόσυνο νέο. Είναι όμως, θετική εξέλιξη…

Δεν κρατιέται οτιδήποτε άλλο πέραν των διαστημάτων δράσης του ΠΑΟΚ στον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Θέλετε αντίδρασης του; Αντίδρασης του αλλά… Ήταν πάλι, ηλίου φαεινότερο πως με μερικές σπίθες δεν ανάβει πάλι, φωτιά. Θέλει κι άλλη δουλειά!

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα με το ξεκίνημα του αγώνα. Και για όλο το Α΄ ημίχρονο «έφτιαξε» όλες κι όλες δύο ευκαιρίες. Με την ίδια διαδικασία και τις εκτέλεσε από το ίδιο σημείο. Με την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλού γι αλλού. Την πρώτη φορά η κεφαλιά ψαράκι του Γκάρι Ροντρίγκες ήταν άστοχη. Την δεύτερη το πλασέ του Ζοάο Καρβάλιο ήταν εύστοχο. Έκανε το 1-1 από τη «μαύρη τρύπα», την καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Και στο Β΄ ημίχρονο όσες ευκαιρίες έκανε ο Ολυμπιακός, από το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ τις έκανε. Σε δυο από αυτές ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ενήργησε σωτήρια.

Αντίθετα, ο Κώστας Τζολάκης ενήργησε μόλις μία φορά σωτήρια. Στις άλλες δύο τρεις καλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, κυρίως στην εκπληκτική κεφαλιά – ψαράκι του Στέφαν Σβάμπ, έκανε απλά, τον σταυρό του. Και σώθηκε!

Σημασία πάντως, για τον Κυπελλούχο έχει πως έδειξε – έστω κατά διαστήματα - δυνατός. Δεν έδειξε ως συνήθως γρήγορος. Κι εμφανίσθηκε σφυγμός! Ε, όπως και να το κάνουμε… Είναι εξέλιξη. Δεν είναι, για να πετούν την σκούφια τους από χαρά οι φίλοι του «δικέφαλου». Είναι πάντως, για να ετοιμάζονται για τον Τελικό. Τούτο δε καθώς, από χθες η μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ – ήταν κακή μέχρι χθες – επιτρέπει την πνοή ανέμου λίγων μποφόρ αισιοδοξίας. Ακόμη κι αυτή, μετά την για καιρό …άπνοια, δεν «πάγωσε» περισσότερο τον κόσμο του.

Εάν δε, κι εφ’ όσον την Τρίτη στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Τελικού, ο ΠΑΟΚ «ζεστάνει» τον κόσμο του… Θα δούμε να μετακομίζει η Τούμπα στο «Σπύρος Λούης». Υπό άλλες συνθήκες – για να τα λέμε τα πάντα, όλα – δε θα χωρούσε…

Την Τρίτη πάντως, η πρόβα τζενεράλε του Τελικού, κρίνει και την δεύτερη (…της παρηγοριάς) θέση στο Πρωτάθλημα.

ΥΓ : Που πήγαινες βρε, ΠΑΟΚ με διαιτητή τον Αθηναίο Άγγελο Ευαγγέλου, αγαπημένο «παιδί» του Μαρκ Κλάντερμπεργκ κι εκτός γηπέδων … θύμα ανεξιχνίαστων τραμπούκικων επιθέσεων; Που;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.