Champions League: Τα σενάρια της πρόκρισης

Δημήτρης Μπασμπαρέλας01 Δεκεμβρίου 2020

Το Champions League συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με τις αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική των ομίλων να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το “metrosport.gr” παρουσιάζει όλα τα σενάρια της πρόκρισης για τους “16”, με αφορμή τις σημερινές συναντήσεις.


GROUP A: Το κίνητρο της Ατλέτικο


Η Μπάγερν Μονάχου έχει ήδη τσεκάρει εισιτήριο για τους “16” ως νικήτρια μάλιστα του ομίλου. Η Ατλέτικο θα περάσει αν νικήσει σήμερα την Μπάγερν και η Λοκομοτίβ δεν νικήσει τη Σάλτσμπουργκ.

Από την άλλη, η ομάδα της Μόσχας δεν θα είναι σε θέση να φτάσει στον νοκ άουτ γύρο, αν χάσει από τη Σάλτσμπουργκ και η Ατλέτικο αποφύγει την ήττα, ή αν φέρουν ισοπαλία με τους Αυστριακούς και η Ατλέτικο επικρατήσει της Μπάγερν.

Οσο για τη Σάλτσμπουργκ; Ελπίζει ακόμη για πρόκριση. Δεν θα είναι σε θέση να φτάσει στους “16” αν χάσει φυσικά από τη Λοκομοτίβ (τότε θα είναι τέταρτη στον όμιλο), ή αν έρθουν ισόπαλα τα δύο παιχνίδια, ή αν η Ατλέτικο νικήσει τη Μπάγερν.

Εκτός απροόπτου η Ατλέτικο θα ακολουθήσει την Μπάγερν και οι Λοκομοτίβ ή Σάλτσμπουργκ θα παλέψουν για την 3η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa.

Οι Βαυαροί είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά “τρέχουν” σερί 16 συνεχόμενων αγώνων μόνο με νίκες στη διοργάνωση. Η Ατλέτικο έχει το κίνητρο. Ισως θα θέλει και τη ρεβάνς για το βαρύ 4-0 του πρώτου γύρου.


GROUP B: Πολύπλευρο ενδιαφέρον


Η Γκλάντμπαχ θα περάσει στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού, αν νικήσει σήμερα την Ιντερ ή αν φέρει ισοπαλία και η Σαχτάρ δεν επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, τα “πουλάρια” αν επικρατήσουν σήμερα και οι “μερένχες” χάσουν, τότε κατακτούν την 1η θέση του ομίλου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα περάσει αν νικήσει τον Σαχτάρ. Για την ομάδα του Ζιντάν, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Κερδίζει σήμερα και περνάει. Η Σαχτάρ δεν θα μπορέσει να φτάσει στους “16” αν χάσει από τη Ρεάλ. Τέλος, η Ιντερ είναι στην πιο δεινή θέση, αλλά έχει ελπίδες ακόμη. Δεν θα είναι σε θέση να φτάσει στα νοκ άουτ ματς, αν δεν νικήσει στη Γερμανία.

Η Ιντερ αν χάσει σήμερα στο Γκλάντμπαχ και η Σαχτάρ νικήσει τη Ρεάλ, τότε αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και με ισοπαλία είναι στο παιχνίδι, τουλάχιστον για την 3η θέση, εφόσον βεβαίως η Σαχτάρ δεν κερδίσει τη Ρεάλ. Την τελευταία αγωνιστική, άλλωστε, υποδέχεται τους Ουκρανούς.


GROUP C: Ρυθμιστής η Σίτι


Η Μάντσεστερ Σίτι έχει περάσει στους “16”. Αν αποφύγει την ήττα στην Πορτογαλία, τότε θα είναι πρώτη στον όμιλο. Η Πόρτο θα περάσει αν αποφύγει την ήττα εναντίον της Σίτι ή αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει στη Μασσαλία.

Ο Ολυμπιακός δεν θα καταφέρει να τερματίσει στους δύο πρώτους, αν δεν κάνει διπλό με τη Μαρσέιγ ή αν η Πόρτο αποφύγει την ήττα εναντίον της Σίτι.

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος και θα κατακτήσει τη θέση στο Europa League αν φέρει ισοπαλία ή αν νικήσει τη Μαρσέιγ.

Με προϋποθέσεις ελπίζει για την πρόκριση στους “16”. Πρέπει να κάνει διπλό και να χάσει η Πόρτο από τη Σίτι. Θα τα παίξει όλα για όλα με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική.

Τέλος, η Μαρσέιγ δεν μπορεί να φτάσει στους “16”. Αν δεν νικήσει τον Ολυμπιακό, τότε αποχαιρετά την Ευρώπη.


GROUP D: “Μάχη” ως το τέλος


Η Λίβερπουλ θα εξασφαλίσει την πρόκριση, αν αποφύγει την ήττα από τον Αγιαξ στο Ανφιλντ. Αν οι “κόκκινοι” νικήσουν τον Αίαντα και η Αταλάντα δεν λυγίσει την αντίσταση της Μίντιλαντ, τότε θα βγουν πρώτοι. Η Μίντιλαντ – έτσι κι αλλιώς – θα βγει τελευταία.

Με δεδομένο, ότι η Λίβερπουλ πάει στη Δανία την τελευταία αγωνιστική είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση. Η πρόκριση θα παιχθεί λογικά μεταξύ Αγιαξ και Αταλάντα.

Πάντως, ακόμη κι αν χάσουν οι Ολλανδοί στην Αγγλία, έχουν την Αταλάντα στην έδρα τους, την τελευταία αγωνιστική και υπενθυμίζεται ότι το ματς του πρώτου γύρου έληξε ισόπαλο με 2-2.


Το πανόραμα των ομίλων



Το σημερινό πρόγραμμα

5η αγωνιστική



Group A

19:55 Λοκομοτίβ Μόσχας-Σάλτσμπουργκ

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν


Βαθμολογία

1. Μπάγερν 4 15-4 12

2. Ατλέτικο Μαδρ. 4 4-7 5

3. Λοκομοτίβ Μ. 4 4-5 3

4. Σάλτσμπουργκ 4 7-14 1


Group Β

19:55 Σαχτάρ-Ρεάλ Μαδρίτης

22:00 Γκλάντμπαχ-Ιντερ


Βαθμολογία

1. Γκλάντμπαχ 4 14-4 8

2. Ρεάλ Μαδρίτης 4 9-7 7

3. Σαχτάρ 4 3-11 4

4. Ιντερ 4 4-7 2


Group C

22:00 Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι

22:00 Μαρσέιγ-Ολυμπιακός


Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 4 10-1 12

2. Πόρτο 4 8-3 9

3. Ολυμπιακός 4 1-6 3

4. Μαρσέιγ 4 0-9 0


Group D

22:00 Λίβερπουλ-Αγιαξ

22:00 Αταλάντα-Μίντιλαντ


Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 4 8-2 9

2. Αγιαξ 4 7-5 7

3. Αταλάντα 4 8-7 7

4. Μίντιλαντ 4 2-11 0


Εχουν περάσει στους “16”

Group A: Μπάγερν Μονάχου (Νικητής Ομίλου)

Group C: Μάντσεστερ Σίτι

Group E: Τσέλσι, Σεβίλλη

Group G: Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους


Πρόκριση στους “16” στην 5η αγωνιστική

Group A: Ατλέτικο Μαδρίτης

Group B: Γκλάντμπαχ, Ρεάλ Μαδρίτης

Group C: Πόρτο

Group D: Λίβερπουλ

Group F: Ντόρτμουντ, Λάτσιο

Group H: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Αποκλεισμός

Group C: Μαρσέιγ

Group D: Μίντιλαντ (θα τερματίσει τέταρτη)

Group E: Κράσνονταρ, Ρεν

Group F: Ζενίτ

Group G: Ντιναμό Κιέβου, Φερεντσβάρος


Αποκλεισμός από τους “16” στην 5η αγωνιστική

Group A: Λοκομοτίβ, Σάλτσμπουργκ

Group B: Σαχτάρ, Ιντερ

Group C: Ολυμπιακός

Group F: Μπριζ

Group H: Μπασακσεχίρ


Ενδιαφέρον ως την τελευταία αγωνιστική

Group D: Αγιαξ, Αταλάντα

Group H: Παρί, Λειψία

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.