Champions League: «Δράκοι» και «νερατζούρι»

Γιώργος Μάντζιος22 Φεβρουαρίου 2023

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στη Λάτσιο (κατέκτησαν και τίτλους μαζί) και η μοίρα τους φέρνει απόψε αντιμέτωπους στους πάγκους των δύο ομάδων. Η Ίντερ υποδέχεται την Πόρτο στο Μιλάνο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την δική τους υπέρβαση στη διοργάνωση. 

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί άλλες 4 φορές αντιμέτωπες. Πρώτα την σεζόν 2004-2005 και πάλι στην φάση των «16» όπως σήμερα, όπου η Ίντερ πήρε την πρόκριση κερδίζοντας 3-1 στο Μιλάνο, ενώ 1-1 είχε λήξει το πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία. Την επόμενη σεζόν συναντήθηκαν στην φάση των ομίλων και μοιράστηκαν από μία νίκη (2-0 η Πόρτο στην Πορτογαλία και 2-1 η Ίντερ στην Ιταλία).

Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 3-1 της Ουντινέζε στο πρωτάθλημα και είναι στην 2η θέση και στο -15 (!) από την πρωτοπόρο Νάπολι. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εκτός τέθηκε ο φορ Κορέα, ενώ οι Μπαστόνι και Λαουτάρο Μαρτίνες είναι στο όριο καρτών και θα πρέπει να προσέξουν για να μην χάσουν τον επαναληπτικό.

Οι «δράκοι» από την άλλη επικράτησαν δύσκολα της Ρίο Άβε με σκορ 1-0 στην Πορτογαλία και βρίσκονται στην 2η θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα. Πάντως συμπλήρωσαν αισίως 21 σερί παιχνίδια αήττητοι, με τελευταία ήττα τον περασμένο Οκτώβριο από την Μπενφίκα στο πρωτάθλημα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πέρα από τους μακροχρόνιους απόντες, αμφίβολοι δίνονται οι Ουρίμπε, Οτάβιο και Γκαλένο. Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΝΤΕΡ (3-5-2): Ονάνα – Σκρίνια, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Νταρμιάν, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο – Μαρτίνες, Λουκάκου

ΠΟΡΤΟ (4-4-2): Ντιόγκο Κόστα – Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μαρκάνο, Βέντελ – Γκρούγιτς, Εουστάκιο, Αντρέ Φράνκο, Πεπέ – Ταρεμί, Τόνι Μαρτίνεθ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σρνταν Γιοβάνοβιτς (Σερβία).

Επικίνδυνη έξοδος για τους «πολίτες»

Στην έδρα της ποιοτικής και επικίνδυνης Λειψίας δοκιμάζεται απόψε η Μάντσεστερ Σίτι, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «16». Οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πρόπερσι αντιμέτωπες στην φάση των ομίλων, με την Σίτι να επικρατεί 6-3 στην Αγγλία και την Λειψία να επικρατεί 2-1 στην Γερμανία.

Η Λειψία προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Βόλφσμπουργκ (0-3) και βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά μόλις στο -4 από την κορυφή. Τέθηκαν εκτός οι Ντιαλό και Όλμο. Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη, έμεινε στο 1-1 με την Νότιγχαμ εκτός έδρας και βρίσκεται στην 2η θέση και στο -2 από την Άρσεναλ, που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει αμφίβολο τον αμυντικό Στόουνς. Οι πιθανές συνθέσεις:

ΛΕΙΨΙΑ (4-4-2): Μπλάσβιτς – Σίμακαν, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ – Λάιμερ, Σλάγκερ, Φόρσμπεργκ, Σομποζλάι – Βέρνερ, Αντρέ Σίλβα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (4-3-3): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ – Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Γκιντογάν – Μαχρέζ, Χάαλαντ, Γκρίλις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σερντάρ Γκοζουμπουγιούκ (Ολλανδία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.