Χαμένοι στις μεταφράσεις περιμένουν τις αποφάσεις

Δημήτρης Μπούζας22 Μαΐου 2020

Αγωνία, προβληματισμοί, αλλά και υποψίες για τις αποφάσεις του CAS που αφορούν τις προσφυγές του ΠΑΟΚ για την διάτρητη απόφαση μιας αμαρτωλής επιτροπής, του θρύλου για τον αντιπερισπασμό της πλάκας και του Άρη για την ανατροπή της τιμωρίας του και τη λύτρωση του.

Ένας ανελέητος βομβαρδισμός από αμφιλεγόμενες νομικές προσεγγίσεις με αλληλογρονθοκοπούμενα σκεπτικά, όπως ήταν επόμενο θόλωσε πολύ τον ορίζοντα προκαλώντας συγχύσεις κι ερωτηματικά πέραν της δικαιολογημένης αγωνίας των ενδιαφερομένων. 

Αναφερόμαστε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στον αντίστοιχο ψυχισμό όλων εκείνων που περιμένουν τις αποφάσεις του CAS για τις προσφυγές που κατέθεσαν ο ΠΑΟΚ, ο δαφνοστεφανομένος και που είναι υποχρεωμένος να καταθέσει τάχιστα και ο Άρης. Τα σενάρια που διακινούνται και τα αμφιλεγόμενα αλλά και τα σοβαρά με την σύγκρουση τους επιτείνουν την σύγχυση που επικρατεί, αφήνοντας σαφέστατα και ρωγμές για να περάσουν κάποιες υποψίες οι οποίες στο σύνολο τους εντοπίζονται κι επικεντρώνονται στο κατά πόσο είναι αμερόληπτο το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο. 

Αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι φίλοι των τριών συλλόγων που προσέφυγαν στο CAS περιορίζονται σε κάποιες αποσπασματικές και χαμηλών τόνων προσεγγίσεις, απηυδισμένοι από τη θολούρα που επικρατεί γενικά. Χαμένοι λοιπόν στη μετάφραση των όσων έχουν απλά συγκρατήσει, περιμένουν στωικά τις τελικές αποφάσεις. Οι προσφυγές βέβαια εκείνων που ήδη κατατέθηκαν έχουν υποστεί και την πρώτη δοκιμασία της κριτικής από την κοινή γνώμη. 

Οι πρώτες ενδείξεις αποδοχής αλλά και ανοχής έχουν καταγραφεί. Και λέμε ανοχής γιατί οπωσδήποτε υπάρχει διαφορά τεράστια και ως προς το ηθικό υπόβαθρο τους, αλλά και ως προς το νομικό. Μια απλή σύγκριση παρουσιάζει τη μια προσφυγή (ΠΑΟΚ) να προσβάλλει ολομέτωπα την εγκυρότητα μιας διάτρητης και αμαρτωλής όπως προαναφέραμε επιτροπής και η άλλη (Ολυμπιακός) ολοφάνερα καιροσκοπική, ένα φτηνό είδος επικοινωνιακού αντιπερισπασμού ο οποίος στοχεύει εμφανέστατα στο να «ακουστεί» όσο γίνεται πιο αδύναμα το ισχυρό αίτημα του ΠΑΟΚ. 

Χαώδης η διαφορά! Αλλά όταν έχεις απέναντι σου έναν αντίπαλο στον οποίο παρέχεται αφειδώς και προκλητικά η εύνοια ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, οφείλεις να είσαι προσεκτικός και να υπολογίζεις τα πάντα. Άλλωστε όλες οι τελευταίες κινήσεις των επί μονίμου βάσεως ευνοουμένων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ως προς τον παρασκηνιακό τρόπο με τον οποίο κινούνται και σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Έναν τρόπο που πολλές φορές αδυνατεί να σκεπάσει μια υψηλή καθοδήγηση που υπάρχει. 

Ο ΠΑΟΚ έπραξε και πράττει τα ορθά και νόμιμα και όπως φαίνεται αλλά και όπως απέδειξε με την τελευταία απόφαση του να οδηγήσει στο εδώλιο για σειρά παραβάσεων τον ανέγγιχτο ως τώρα διώκτη του. Αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να ταφούν όλες οι αμαρτίες του. Τις οποίες με τόση ανευθυνότητα και προκλητικότητα συγκάλυψαν και συγκαλύπτουν επίορκοι θεσμικοί, πολιτικοί και δυστυχώς τακτικοί δικαστές. Τέλος σε ότι έχει σχέση με τις υποψίες που υπάρχουν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο δυστυχώς κι αυτό έχει τις δικές του αμαρτίες. 

Δεν είναι του παρόντος όμως να αναφερθούμε λεπτομερώς σε αυτές. Απλά η υπενθύμιση γίνεται για να δικαιολογήσουμε ως ένα σημείο και κάποιους έστω και από τη φύση τους, που διατηρούν μονίμως επιφυλάξεις για όσους παρουσιάζονται άψογοι και αδέκαστοι. Ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις τους σε δικές τις οποίες ο ένας εκ των δύο διαδίκων είναι νταραβερτζής κι έχει μπάρμπα στην Κορώνη (ή στη Γενεύη καμία διαφορά) όλα είναι πιθανά.

ΥΓ: Ευχάριστη έκπληξη η ταχύτητα με την οποία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πλέον την ολομέτωπη επίθεση και προσωπική μας ικανοποίηση γιατί ήμασταν εκείνοι που μόνοι και πρώτοι θεωρήσαμε ότι ο θησαυρός στοιχείων από τις νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ, μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία μιας προσπάθειας που σίγουρα θα οδηγήσει τους μόνιμα απολαμβάνοντες ασυλία σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.