Χαλκιδική: Νερά του βιολογικού έπεσαν στη θάλασσα μεταξύ Κρυοπηγής και Πολύχρονου

Metrosport Team26 Ιουνίου 2021

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην περιοχή μεταξύ Πολύχρονου και Κρυοπηγής στη Χαλκδική, καθώς το χωμάτινο φράγμα της δεξαμενής που συγκρατεί τα νερά τα οποία εξέρχονται από τον βιολογικό καθαρισμό που βρίσκεται στο ύψος του Πολύχρονου, πριν την Κρυοπηγή, υποχώρησε, με αποτέλεσμα να υπάρχει ροή υγρών μέσα από το ρέμα προς τη θάλασσα, μαζί με άλλα υλικά.

Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό, η Αστυνομία αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής του δήμου Κασσάνδρας. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η μία δεξαμενή που έχει τα χλωριόμενα νερά τα οποία βγαίνουν από τον βιολογικό καθαρισμό υποχώρησε και μέσα από το ρέμα αυτά έφτασαν προς τη θάλασσα. Η ίδια τονίζει στη Voria.gr ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα από συνεργεία του δήμου και διευκρινίζει ότι τα νερά που έτρεξαν είναι καθαρά, περνούν μέσα από φίλτρα και χλωριώνονται, οπότε δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες ότι υποχώρησαν τρία υδάτινα φράγματα και όχι ένα, τα οποία δεν είχαν συντηρηθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα με συνέπεια τα νερά μαζί με λάσπες να φτάσουν μέχρι την παραλία προκαλώντας άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

* Φωτογραφία αρχείου

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.