«Χ»αρούμενοι οι Τσέχοι, ζωντανοί οι Κροάτες

Στέφανος Αβραμίδης18 Ιουνίου 2021

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Κροατία και Τσεχία στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020.

Η ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι πήρε προβάδισμα με τον Σικ ενώ οι δευτεραθλητές κόσμου ισοφάρισαν με τον Πέρισιτς και παρέμειναν στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Η Τσεχία είχε την πρώτη φάση του αγώνα στο 2’ με σουτ του Τσούφαλ που απέκρουσε με προβολή ο Βίντα.

Ο Λόβρεν απέτυχε να απειλήσει με φάουλ τον Βάτσλικ στο 9’ και ο Σικ στο 18’ έκανε «τσαφ» από πλεονεκτική θέση και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

Ό,τι δεν κατάφερε τότε ο Τσέχος φορ το πέτυχε στο 37’ με πέναλτι που υπέδειξε ο Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε μετά από εξέταση της φάσης από το VAR. Ο Λόβρεν χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σικ στο κεφάλι και ο… παθών πέτυχε το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση νικώντας τον Λιβάκοβιτς από την άσπρη βούλα.

Ο Ρέμπιτς προσπάθησε να απαντήσει άμεσα για την Κροατία όμως το πλασέ του από πολύ καλή θέση ήταν απελπιστικά άστοχο.

Η ισοφάριση των Κροατών ήρθε με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Πέρισιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε τον Βάτσλικ για το 1-1.

Στο 52, ο Σούτσεκ προσπάθησε να ξαναδώσει το προβάδισμα στην Τσεχία όμως το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Λιβάκοβιτς.

Οι δευτεραθλητές κόσμου έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 72' αλλά το σουτ του Βλάσιτς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάτσλικ.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, η ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι έκλεισε τους χώρους για να διατηρήσει τον βαθμό της ισοπαλίας και τα κατάφερε.

Έτσι η Τσεχία έφτασε στους 4 βαθμούς ενώ οι Κροάτες πήραν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Μόντριτς, Κόβατσιτς (87’ Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς)

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (63’ Κραλ), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπάρακ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.