CAS, υπόθεση Ντουρμισάι: Σε «αναμμένα κάρβουνα» Άρης, ΕΠΟ, FIFA!

Χάρης Δημαράς02 Απριλίου 2021

Στις 8 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε στο CAS η υπόθεση Ντουρμισάι με τον Άρη να ζητά την οριστική άρση της απαγόρευσης μεταγραφών του, τονίζοντας ενώπιον του δικαστηρίου πως δεν έχει καμία ευθύνη για τη χρησιμοποίηση του Αλβανού επιθετικού την περσινή περίοδο, από τη στιγμή που από την ΕΠΟ είχε εκδοθεί κανονικά το δελτίο του.

Η υπόθεση αφορά φυσικά και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά το πρόστιμο των 500.000 ελβετικών φράγκων (470.000 ευρώ) που δέχθηκε από τη FIFA. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr ενδιαφέρον για το θέμα αυτό έχει εκφράσει και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, έχοντας ζητήσει πλήρη ενημέρωση. 

Σε αναμονή λοιπόν της απόφασης του CAS, που δύσκολα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες διότι σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς και λογικά μετά την Τετάρτη θα ανοίξουν και πάλι οι υπηρεσίες. Ενδιαφέρον πάντως δεν έχει μονάχα ο Άρης και η ΕΠΟ, αλλά και η FIFA, που είναι αντίδικος στην υπόθεση, αλλά πρέπει παράλληλα να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ισχύει με τη νομοθεσία γύρω από τις οφειλές παλιών ΠΑΕ. 

Διότι η απόφαση της απαγόρευσης είχε να κάνει με τις παλιές οφειλές της ΠΑΕ Άρης, για τις οποίες σύμφωνα με όσα ισχύουν στο ελληνικό δίκαιο της ΕΠΟ, δεν έχει ευθύνη, κάτ που όμως δεν συμβαίνει και για τις υποθέσει των ξένων παικτών. Συνεπώς, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς, με αρκετές ακόμη ελληνικές ομάδες, αλλά και ποδοσφαιριστές να περιμένουν την ετυμηγορία. 

Να ξεκαθαριστεί εδώ πως το CAS στο καταστατικό του αναφέρει πως υπάρχει σεβασμός στο εθνικό δίκαιο της κάθε χώρας, η οποία βέβαια οφείλει να εναρμονίζει τους κανονισμούς της με βάση την Παγκόσμια Ομοσπονδία.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.