Campioni d’ Italia, όποιος το κερδίσει;

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος20 Φεβρουαρίου 2021

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν Μίλαν και Ίντερ όντας στις δύο πρώτες θέσεις του Campionato (2/4/2011), η Μίλαν είχε κερδίσει 3-0 σ’ ένα πολύ γεμάτο ντέρμπι και εκείνη τη σεζόν στέφθηκε Πρωταθλήτρια. Διόλου απίθανο όποιος κερδίσει και το φετινό Derby della Mandonina, να έχει την ίδια κατάληξη. Η Ίντερ προσπέρασε τη Μίλαν που δέχθηκε ισχυρό «χαστούκι» από τη Σπέτσια, έχει στην «πλάτη» της το 2-2 στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα (ο Πιόλι έκανε μερικό rotation) και όχι την καλύτερη ψυχολογία. 

Ο Ιμπραΐμοβιτς (δεν έπαιξε στο Europa League) μετράει 10 γκολ στα μιλανέζικα ντέρμπι, αλλά ο Λουκάκου (είπαν… χοντράδες μεταξύ τους στο Κύπελλο) θα είναι ο πρώτος (από το 1973) που θα σκοράρει σε 4ο σερί ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ αν τα καταφέρει. Ρέφερι θα είναι ο Ντοβέρι (τον Οκτώβριο του 2018 διηύθυνε το Άρης-ΠΑΟΚ στα μέρη μας) που δεν θυμάμαι να… πέρασε απαρατήρητος. Η Ίντερ (πήρε και 3-0 το ντέρμπι των νέων) πηγαίνει με καλύτερη ψυχολογία και ίσως φέτος είναι σειρά της να ζήσει το… αντίστοιχο 2011 των Rossoneri. Δεν έβαλα μυαλό πηγαίνοντας κόντρα (στο συναίσθημα και) στη Νάπολι με τη Γιουβέντους. Στο Μπέργκαμο οι Παρτενοπέι πηγαίνουν αποδεκατισμένοι καθώς έμειναν εκτός και οι Λοσάνο-Πετάνια-Πολιτανο, έχασαν 2-0 στην Ισπανία από τη Γρανάδα, θα έχουν και κούραση. Δεν πιστεύω πως θα αντέξουν κόντρα στην Αταλάντα που έδειξε πως είναι καλύτερη στο Κύπελλο, θα έχει περισσότερη ενέργεια και έχει καλή παράδοση απέναντι στη Νάπολι. 

Η Λάτσιο ψάχνει αντίδραση μετά το 3-1 από την Ίντερ, η Σαμπντόρια είναι ομάδα που παίζει ανοικτά, αήττητη σε 15 ματς από τους Γενοβέζους στη Ρώμη η Λάτσιο και με εντυπωσιακά σκορ. Μπόνους: Ο Ιμόμπιλε έχει αντιμετωπίσει 13 φορές τη Σαμπντόρια και έχει σκοράρει εναντίον της 12 φορές. Καλές προοπτικές για γκολ έχουν δύο γειτονικά ματς, Σασουόλο-Μπολόνια και Μπενεβέντο Ρόμα.

Στην Ισπανία η αλλαγή προπονητή στην Έλτσε (και το αν θα την ξυπνήσει το ηλεκτροσόκ) ανέστειλε κάπως την αίσθηση για διπλό στη μάχη των ουραγών με την Έιμπαρ (η μια παίρνει διπλό στην έδρα της άλλης πάντως). Δυσκολεύομαι να πειστώ πως η Ατλέτικο θα σκοντάψει δεύτερη φορά με την (αξιόμαχη όπως απέδειξε) Λεβάντε μέσα σε λίγα 24ωρα (και θα κάνει δεύτερη σερί γκέλα στην έδρα της) και θα βγάλει σοβαρότητα, όμως σίγουρα «δεν πρέπει» να σκοντάψει η Ρεάλ αν υποθετικά θέλει να πιέσει, όσο της… επιτρέπεται, για τον τίτλο τους Ροχιμπλάνκος. 

Στο Βαλένθια-Θέλτα οι φιλοξενούμενοι έχουν προβλήματα (μεταξύ αυτών και ο Άσπας), το ματς δείχνει αρκετά μοιρασμένο και το εύρος 2-3 γκολ που εμφανίζεται πολύ συχνά ίσως το ξαναδούμε. Η Μπαρτσελόνα μετά όσα έζησε από την Παρί (τα όσα αντάλλαξαν Πικέ-Γκριζμάν δείχνουν τι κλίμα υπάρχει), υποδέχεται την Κάδιθ που είναι όμως πολύ στα κάτω της. Και η Σοσιεδάδ έρχεται από βαρύ 0-4 από την Γιουνάιτεντ και «χωράει» σκέψη για να GG με την Αλαβές, όπως μια σκέψη με ρίσκο είναι και η Ουέσκα που ψάχνει να βρει βαθμούς και παλεύει, κόντρα στη Γρανάδα που έχει απουσίες (κέρδισε 2-0 τη Νάπολι στο Europa League, θα έχει και κούραση), δεν τρέχει καλό σερί και ειδικά εκτός έδρας χάνει δύναμη.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

 

ΜΙΛΑΝ – ΙΝΤΕΡ             2

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΝΑΠΟΛΙ            1

ΛΑΤΣΙΟ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ        1 & G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.