Στήλες Billaras

«Billaras»: Η αγαπημένη μου Χάτερσφιλντ

Metrosport Team15 Απριλίου 2023

Θυμάμαι το 2007 που έπαιξαν στο ΟΑΚΑ Λίβερπουλ-Μίλαν (0-1) για τον τελικό του Champions League. Τώρα, όπως τα βλεπω, μάλλον πάλι άγγλοι-ιταλοί θα τα “πούνε”. Ιταλοί θα είναι σίγουρα απο τη μιά μπάντα του τελικού. Μίλαν ή Νάπολι απέναντι στην Ιντερ στον ημιτελικό; Το 1-0 της Μίλαν είναι εντελώς ρευστό. Απ' την άλλη-θαύματα σπάνια γίνονται- θα είναι είτε η Σίτι, είτε η Ρεάλ, αυτές θα παίξουν ημιτελικό. 

Αρα, είναι 50% να δούμε στην Πόλη ότι είδαμε το 2006 αλλά και άλλες χρονιές, αγγλικη-ιταλική μονομαχία. Η Σίτι είναι...τούμπανο, αλλά την Ρεάλ και...ψόφια να είναι, δεν την ξεγράφεις ποτέ. Οπως και να έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ξερουμε πλέον τις τρεις απ΄τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών του Champions League. 

Οπως όλα δείχνουν, Μαντσεστερ Σίτι, Ιντερ και Ρεάλ είναι στα ημιτελικά. Ανατροπές έχουμε δει πολλές αλλά πόσο πιθανό είναι η Μπάγερν να βάλει ντόρτια στο Μονάχο και να μην φάει κανένα; Εκατσα και μέτρησα πόσες φορές η Σίτι του Γουαρδιόλα- απο τη σαιζόν 2016/17 που την ανέλαβε- έχει φάει πάνω από τρία γκολ. Το 2020 μιά φορά (2-5 απο Λέστερ), το 2018 (3-4 από Λίβερπουλ), το 2017 (0-4 από Εβερτον) και το 2016 (2-4 παλι από Λέστερ). 

Τέσσερις φορές δηλαδή και μάλιστα στις τρεις από τις τέσσερις αυτές ήττες που βλέπετε, σκόραρε. Οσο καλη και να είναι η Μπάγερν στη ρεβάνς και να πάρει δύναμη απο το Μόναχο, πως θα βάλει τέσσερα (ή τρία γιά παράταση) χωρίς να φάει κανένα; Με αυτόν τον -τραγικό- προχθεσινό Οπαμεκανό θα κρατήσει τον Χααλαντ; 

Στη Λισαβώνα έγινε κόντρα στη ροή το 0-1 και εκεί άλλαξαν όλα, βασικά η ψυχολογία της Μπενφίκα. Δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση την Ιντερ φέτος, αλλά να πάει η Μπενφίκα να κάνει 0-3 στο Μιλάνο; Εξίσου απίθανο. Και τέλος, στη Μαδρίτη είχαμε την κόκκινη, είχαμε το 2-0, η Ρεάλ...είνα Ρεάλ, η Τσελσι είναι απίθανο να κερδίσει 3-0. Αυτή η Τσέλσι που βλέπουμε φέτος. Στοιχηματικά (είχαμε τέσσερα no goal), σφυριχθηκε πέναλτι στην Λισαβόνα (αλλά υπέρ της Ιντερ), με αδίκησε στη δυάδα με τα over/under (πως έμεινε under στη Μαδρίτη...), οπότε πάμε στα φρέσκα, θυμίζω, είναι κλασικό κουπόνι-σάντουιτς ανάμεσα στα ευρωπαϊκά, θα έχουμε τις ρεβάνς το άλλο μεσοβδόμαδο!

Στην Αγγλία και την Premier League πάμε αρχικά, το μενού στοιχηματικά είναι πολύ ζόρικο. Τι να παίξουμε όταν έχουμε Λίβερπουλ 1.70, Γιουνάιτεντ 1.60, Αρσεναλ 1.55 (όλες αυτές...εκτός έδρας), Σίτι 1.10 και Τότεναμ 1.45! Μονο το 2.10 της Νιουκάστλ “συζητιέται”. Ο σωστός παίκτης -ειδικά στην Αγγλία- όταν βλέπει τέτοιες αποδόσεις, κάνει δύο πράγματα. Πρώτα ψάχνει την κόντρα. Εμενα δεν με εμπνέει καμιά από τις “μικρές”. Οπότε πάω στη δεύτερη επιλογή, που είναι είτε πάσο-είτε combo για να ανεβάσω την τιμή του φαβορί. Αμ δε, κι εδώ ψυλλιασμένοι οι μπουκ. Οπότε, καθαρό πάσο και δεν έχω κανένα θέμα. Μόνο την Αστον Βίλα λοξοκοίταξα λίγο γιατί είναι (πάρα) πολύ καλά με τον Εμερί, 6-1-0 στα τελευταία επτά και σκοράρει πάντα εδώ και 20 ματς! Ελα που είναι καλά και η Νιουκάστλ όμως; 

Οπότε, ένα...τίμιο g/g και τίποτα άλλο κι από εδώ. Στα υπόλοιπα έχουμε τρία ματς εντελώς μοιρασμένα (Τσέλσι, Γουλβς και Σαουθάμπτον) κι ένα αστείο φαβορί (Εβερτον). Να πούμε ότι η Λέστερ έχει πλέον στον πάγκο της τον Ντιν Σμιθ, να πούμε ότι η Γουλβς έχει να φέρει Χ από τον Αύγουστο του 2022 (!) και η Μπρέντφορντ είναι μακράν η “καλύτερη” στα χινάρια (13 σύνολο και 7 εκτός). Στις μικρότερες κατηγορίες είναι καλύτερα τα πραγματα, θα ξεχωρίσω τρια σημεία. 

Δύο από την Championship. Mίλγουολ-Πρέστον, με το διπλό πάνω από 4.00. Η ισοπαλία παίζει δυνατά, αλλά θα ρισκάρω στο διπλό. Τρελή, εντελώς λάθος απόδοση. Η Πρέστον έχει χτυπήσει φόρμα (2-2-1 στα τελευταία πέντε), είναι ισόβαθμες, η Μίλγουολ έχει φρακάρει (τέσσερα χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, έχει σερί 0-0, 0-0, 0-1 και 0-1) και ειδικά εντός που είναι η δυναμή της (μία νίκη σε πέντε στην έδρα της).

Το άλλο είναι η (αγαπημένη μου) Χάτερσφιλντ, στο 5.00, μέσα στην Σουόνσι. Η Σουόνσι δεν είναι άσχημα, αλλά έχει σωθεί, είναι άνετη, δεν έχει κίνητρο. Η Χάτερσφιλντ του Γουόρνοκ είναι πέντε αήττητη, έχασε ένα ακόμα τρίποντο προχθές από ατυχία στο 93', έχει κάνει δύο σερί τεράστια διπλά σε Γουότφορντ και Μίλγουολ και βγήκε από τη ζώνη άλλα δεν έχει καθαρίσει, είναι μόλις στο +2. Ειλικρινά, αν ήμουν μπουκμέικερ, δεν θα έδινα πάνω από 3.50 ούτε την Πρέστον, ούτε την Χάτερσφιντ. Από εκεί και πέρα, καλό over η Γουότφορντ, ύπουλα σημεία από Ρόδεραμ και Μπέρμιγχαμ, ενω η Ρέντινγκ απέλυσε τον Πολ Ινς.

Το τρίτο είναι από την Λιγκ 2, η Λιγκ 1 δεν έχει τίποτα απολύτως για παιχνίδι. Αναφέρομαι στην Χάρτλπουλ (ξανά). Στο 4.50 μέσα στην Νίουπορτ. Αδιάφορη και ντεφορμέ η Νιούπορτ (προχθές έφαγε 4) και κυρίως δεν έχει φέτος την δυναμική της έδρας της, κάτι που ήταν όπλο της άλλες χρονιές. Φέτος έχει 5-6-8. Την ίδια ώρα, η Χαρτλπουλ (σαν την Χάτερσφιλντ) βγηκε απ΄τη ζώνη οριακά, δεν έχει καθαρίσει, έχει επτά ματς αήττητη με τον υπηρεσιακό Ασκι να έχει “κουμπώσει” άριστα.

Αυτά είναι τα τρία καλύτερα, ανέφερα μερικά ακόμα και για να κλείσω με την Αγγλία, τίμια φαβορί οι Λέιτον και η Ντόρκινγκ, ενώ προκαλεί το 7αρι της Γουόκινγκ, γιάτι δεν παύει να ειναι 3η στη Νάσιοναλ Λιγκ και η Νοτς Κάουντι ίσως να είναι και σε σοκ μετά τη ματσάρα (και την ηττα όπως ήρθε) με τη Ρέξαμ. Εκτός Αγγλίας, δεν μου αρέσουν και πολλα, τα σημειώνω εν τάχει: Λουστενάου στην Αυστρία, Μπολόνια στην Ιταλία όπως και Μόντσα Χ-2 (κόντρα στις δύο “ευρωπαίες” μιλανέζες δηλαδή), Σεβίλλη και Εσπανιολ στην Ισπανία, Αρμινια στην Γερμανία και Ρεμς (Χ-2) στην Γαλλία. Κλείσαμε, με...μέτρο το αρνάκι, καλό Πάσχα, χρόνια πολλά και τα λέμε την άλλη Τρίτη.

Οι προτάσεις

Συστημα με ζητούμενα (patent, 1-2-3):

ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΠΡΕΣΤΟΝ 2

ΝΙΟΥΠΟΡΤ – ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ 2

ΣΟΥΟΝΣΙ – ΧΑΤΕΡΣΦΙΛΝΤ 2

Δυάδα:

Γουότφορντ over / Λέιτον 2

Μονά αποδεκτά:

ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ – ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ 2 (Χ)

ΙΝΤΕΡ – ΜΟΝΤΣΑ 2 (Χ)

Γράφει ο Billaras

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.