Αυξάνονται από 18/5 οι εσωτερικές πτήσεις, τι αναμένεται να αλλάξει

Στέλιος Παρθενάκης11 Μαΐου 2020

Από την προσεχή Δευτέρα 18 του Μάη με όσα φημολογούνται θα επιτρέπονται οι πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία. 

Η απόσταση μιας εβδομάδας, είτε πιο νωρίς είτε πιο αργά, είναι κάτι που στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς όλα είναι ρευστά και εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου

Ομως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή η σκέψη υπάρχει για την πιο ελεύθερη διεξαγωγή εσωτερικών πτήσεων από την αρχή της επόμενης εβδομάδας και δύσκολα θα αλλάξει, μιας και όλα τα στοιχεία για την πανδημία είναι καθησυχαστικά.

Ετσι, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” όλοι οι επιτελείς των αεροπορικών εταιρειών και όχι μόνο βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφαλείας στους επιβάτες. Οι τελευταίοι θα περνούν από ειδικούς ελέγχους και παράλληλα υπάρχει η σκέψη από τους υπευθύνους των εταιρειών να μειωθεί το προσωπικό που θα εξυπηρετεί, για να υπάρξουν μεγαλύτερες αποστάσεις στον βασικό αερολιμένα.

Ολα αυτά είναι ακόμα υπό συζήτηση, μιας και σκοπός όλων των αρμόδιων φορέων είναι να επιτευχθεί σωστή εξυπηρέτηση χωρίς περιορισμό των θέσεων στα αεροπλάνα. Αλλωστε, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες είναι αρνητικές στη μείωση των θέσεων για οικονομικούς λόγους, ενώ όταν ανοίξουν οι πτήσεις για το εξωτερικό κάθε επιβάτης θα προσκομίζει το απαραίτητο έγγραφο μαζί του, που θα πιστοποιεί ότι πέρασε από τον αναγκαίο ιατρικό έλεγχο για τον κορωνοϊο.

Τα παραπάνω,τέλος, θα επηρεάσουν και τον χρόνο άφιξης του κάθε επιβάτη για την πτήση, αφού εκτός από τους παραδοσιακούς ελέγχους θα προστεθούν και άλλα πρωτόκολλα ασφαλείας, που θα ενταχθούν σύντομα στα ήδη υπάρχοντα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.