Αυτοσεβασμός παίκτες του ΠΑΟΚ, τίποτα άλλο

Κώστας Πετρωτός26 Αυγούστου 2021

Αν κανείς ταξιδέψει στην Ριέκα και μιλήσει και με κατοίκους της που παρακολουθούν ποδόσφαιρο και υποστηρίζουν την τοπική ομάδα, αντιλαμβάνεται χωρίς πολλή σκέψη πόσο μεγάλο επίτευγμα θεωρούν το να πετάξει η ομάδα τους εκτός συνέχειας Conference League τον Δικέφαλο. Θέλω να πιστεύω ότι έστω και λίγο αυτό το κλίμα θα το εισπράξουν εκεί απομονωμένοι που είναι και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Θα αντιληφθούν πόσο μεγάλος είναι ο σεβασμός που τους αποδίδουν οι Κροάτες φίλαθλοι, προφανώς και ο Γκόραν Τόμιτς με τους ποδοσφαιριστές τους. 

Το θέμα, όμως, είναι πόσο οι ίδιοι σέβονται τους εαυτούς τους. Ποιος είναι ο δείκτης αυτοσεβασμού. Αν είναι σε φυσιολογικό επίπεδο, τότε ο ΠΑΟΚ θα περάσει αέρας απόψε από το γήπεδο της Ριέκα. Ούτε οι αποκρούσεις του Πρσκαλο, ούτε η επιστροφή του Ντρμιτς, ούτε ο Αμπάς και ο Αμπέμ και όλα αυτά που σχολιάζαμε τις προηγούμενες μέρες θα αποτελέσουν πρόβλημα. Ο καλός ΠΑΟΚ, για να το τονίσω καλύτερα, ο κανονικός ΠΑΟΚ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει στους ομίλους του Conference League.   

Ναι, χρειάζεται αποτελεσματικότητα και αποφυγή ατομικών λαθών, ωριμότητα στην διαχείριση του ματς και όλα θα πάνε καλά. Προφανώς και ο ίδιος ο Λουτσέσκου γνωρίζει ότι η αρνητικότητα για την οποία μίλησε χθες, θα γίνει πιο έντονη αν η ομάδα του δεν κάνει απόψε το αυτονόητο. Γι’ αυτό και όλη την εβδομάδα δούλεψε πολύ στοχευμένα. Αυτό το ματς πρέπει να το πάρει ο ΠΑΟΚ για να κλείσει μία κακή παρένθεση με μία περίοδο στην οποία έδωσε δικαιώματα και να συγκεντρωθεί στο πώς θα ανασυνταχθεί πλέον για την υπόλοιπη σεζόν.

Μέχρι να φύγει το ματς δεν χρειάζονται συζητήσεις για το αν αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει τον τίτλο. Μπορούν να συνεχιστούν (και για μένα στις λίγες μέρες που θα είναι ακόμη ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος, θα είναι γόνιμες), από την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.