«Ο σκοπός μας για τη βελτίωση των γηπέδων, ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Τότεναμ απορροφά 7 φορές περισσότερο νερό από τη Μάνδρα»

Metrosport Team26 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος της εταιρίας, «GRASSFORM», Αντώνης Γκριμότσης, ο οποίος σε συνεργασία με τη Σούπερ Λιγκ 1 θα έχει την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων της πρώτης κατηγορίας της χώρας και αναφέρθηκε ποιος θα είναι ο σκοπός ο δικός του ώστε να υπάρξει βελτίωση των γηπέδων.

«Η εταιρία μας έχει έδρα στο Αγρίνιο όμως δραστηριοποιούμαστε σε όλη την Ευρώπη. Εμείς θα αξιολογούμε κάθε αγωνιστικό χώρο με βάση τα διεθνή πρότυπα όπως τα έχει θέσει η UEFA και η FIFA. 

Η συντήρηση των γηπέδων αφορά τις ομάδες ή εξωτερικούς παράγοντες. Υπάρχουν 15 βασικά χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν τα μηχανικά του γηπέδου και τα γεωτεχνικά χαρακτηριστικά. Έχουμε τρία επίπεδα που μετράμε. Όταν αξιολογούμε ένα γήπεδο, λέμε σε τι επίπεδο βρίσκεται για να μπορεί να βελτιωθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα. Γι΄ αυτό ξεκινάμε από τώρα τη συνεργασία μας με τη Σούπερ Λιγκ, ώστε όταν θα ξεκινήσει το νέο Πρωτάθλημα να έχουν λυθεί όποια προβλήματα υπάρχουν. 

Θα βοηθήσουμε κάθε ομάδα να της κοστίσει το λιγότερο δυνατό γιατί άλλο μπάτζετ έχει μία μεγάλη ομάδα και άλλο μία επαρχιακή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε εφικτές λύσεις. Η εταιρία μας συνεργάζεται με γήπεδα της χώρας και έχουμε ήδη μια εικόνα από τα περισσότερα και εμείς θα ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα την πρώτη φάση του έργου μας.

Στα ελίτ γήπεδα όπως είναι για παράδειγμα της Τότεναμ για να καταλάβετε τις δυνατότητές του, μπορεί να απορροφήσει 1000 milimetrs την ώρα, κάτι που σημαίνει πως απορροφά επτά περίπου φορές περισσότερο από την ποσότητα νερού που είχε πέσει στη Μάνδρα της Αττικής.

Σε πρώτη φάση, η αξιολόγηση των αγωνιστικών χώρων περιλαμβάνει τη γεωτεχνική επισκόπηση για την λεπτομερή αποτύπωση, μεταξύ άλλων, του τύπου εδάφους, του βάθους του ριζικού συστήματος, το αποστραγγιστικό σύστημα, τη μελέτη των κλιματικών δεδομένων της κάθε περιοχής και τη μικροκλιματική μελέτη του χώρου του κάθε γηπέδου, ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια οι αποστραγγιστικές ανάγκες και οι ανάγκες σε φωτοσυνθετικά ενεργή ηλιακή ακτινοβολία.

Στη συνέχεια, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τις διαδικασίες μετά την αξιολόγηση των γηπέδων, από την επιλογή της μεθόδου ανακατασκευής μέχρι και την παράδοση του έργου από τους εργολάβους. Και στο τέλος θα γίνεται η εκτέλεση των έργων. Μόλις γίνουν αυτά θα κάνουμε επισκέψεις για να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα γήπεδα ώστε να λύσουμε τα προβλήματα πριν έρθουν. Η Θεσσαλονίκη και τα στελέχη των ομάδων της πόλης είναι υψηλού επιπέδου και οι δυο ομάδες (ΠΑΟΚ, Άρης) έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και βαδίζουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.