Αυτός που αδικήθηκε από τη διαιτησία ήταν ο ΠΑΟΚ, αλλά το ζήτημα είναι τα χάλια του...

Στέλιος Γρηγοριάδης09 Μαρτίου 2021

Προτιμώ να ασχοληθώ με τα χάλια του ΠΑΟΚ και όχι με τη διαιτησία, γιατί για εμένα το ζητούμενο είναι πώς ο ΠΑΟΚ θα ξαναγίνει κανονικός ΠΑΟΚ. Ωστόσο, επειδή στον Αρη καμώνονται τους αδικημένους, δύο λόγια μόνο για τις κρίσιμες αποφάσεις των διαιτητών στο ντέρμπι: Η διαιτησία τους θα ήταν άριστη αν απέφευγαν το ένα και μοναδικό σοβάρο λάθος που έκαναν. Δεν είδαν το φάουλ στον Τσιγγάρα, οπότε κακώς “μέτρησε” το δεύτερο γκολ του Αρη. Ολες οι άλλες αποφάσεις τους στις αμφισβητούμενες φάσεις ήταν σωστές, όπως επισήμαναν και οι δύο τηλεκριτικοί διαιτησίας που εμφανίζονται στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Συνεπώς, αυτός που έτυχε να αδικηθεί από τη διαιτησία στον προχθεσινό αγώνα της Τούμπας ήταν ο ΠΑΟΚ. Οπως ο ΠΑΟΚ ήταν που αδικήθηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου, στον οποίο έχασε από ανύπαρκτο πέναλτι.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα που δικαιούταν τη νίκη ήταν ο Αρης. Και θα την έπαιρνε αν ο ΠΑΟΚ δεν στεκόταν τυχερός. Διότι ο ΠΑΟΚ εκτός από τύχη, Ινγκασον και Βιεϊρίνια, δεν είχε τίποτε άλλο. Και, βέβαια, αν ο Αρης δεν ταμπουρωνόταν στην άμυνα μετά το 0-2, ούτε η τύχη θα ήταν ικανή να τον βοηθήσει να αποφύγει την ήττα. Εννοείται ότι η φάση-κλειδί του αγώνα είναι η απόκρουση του Βιεϊρίνια στο σουτ του Μάνου. Αν γινόταν το 0-3, όλα θα είχαν τελειώσει. Αλλά σ΄αυτή την περίπτωση η τύχη... μεγαλούργησε, προφανώς για να ανταμείψει τον Βιεϊρίνια για το πάθος που “έβγαλε” παρά την απογοήτευση για τη διαγραφόμενη ήττα.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, που μπήκε στη σειρά των πιο καθοριστικών αγώνων της περιόδου με ήττα από τον Αστέρα και με ισοπαλία-θαύμα με τον Αρη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αγωνιστικές αδυναμίες του και δεν πείθει ότι θα σώσει τη χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Μπορεί να γίνει ξαφνικά το θαύμα; Μπορεί να μεταμορφωθεί στο ματς με τον Παναθηναικό, στα πλέι οφ και στους αγώνες του Κυπέλλου; Δύσκολο. Και να μην ξεχνάμε αυτό που λέγαμε και το Σάββατο και επιβεβαιώθηκε απόλυτα στο παιχνίδι με τον Αρη: Πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην αμυντική λειτουργία, αλλά και στην επιθετική. Με δυο-τρεις ευκαιρίες σε όλο το 90λεπτο κερδίζονται τα ματς; Οχι, βέβαια.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ είναι αφυπνιστεί ο εγωϊσμός των παικτών. Και, ελλείψει ικανών ανθρώπων στην ΠΑΕ, ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει σ' αυτό είναι ο Γκαρσία. Αν και, για να τα λέμε όλα, δεν έπρεπε να χρειάζεται η παρέμβαση κανενός για να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ως προνομιούχοι επαγγελματίες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Η τσίπα δεν διδάσκεται, ούτε μεταδίδεται...

ΥΓ. Τρία ματς με τα Γιάννινα το ένα πάνω στο άλλο και τα έχασε και τα τρία ο Παναθηναϊκός. Εχει πλάκα να τον “αναστήσει” ο ΠΑΟΚ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.