Αυτός ο παικταράς, ο Τζόλης, δεν πρέπει ποτέ να πουληθεί

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Πολλά χρόνια είχε να εμφανιστεί στον ΠΑΟΚ ένας πιτσιρικάς με τη στόφα του παικταρά. Προσωπικά, δεν θυμάμαι άλλο παίκτη να μπαίνει στην πρώτη ομάδα από τα 17 ή τα 18 και να βγάζει μάτια εκτός από τον Γιώργο Κούδα. Το έκανε και εξακολουθεί να το κάνει ο Χρήστος Τζόλης και αναρωτιέται κανείς πού μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί αν αξιοποιήσει σε απόλυτο βαθμό το πλούσιο ταλέντο του. Πού μπορεί να φτάσει, αλλά και... με ποια ομάδα θα φτάσει.

Κανείς δεν περίμενε, φυσικά, το χθεσινό χατ τρικ στο 5-0 του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας για να θαυμάσει τα προσόντα του. Εχει δείξει ικανότητα στο σκοράρισμα, είνα ταχύτατος, τα “μαρσαρίσματά” του είναι εκρηκτικά, πατάει πολύ γερά στο χόρτο, έχει τρομερή υποδοχή της μπάλας, “βλέπει” γήπεδο, μοιράζει έξυπνες πάσες, είναι θρασύτατος και δεν φοβάται τίποτε και κανέναν, ντριπλάρει, χειρίζεται την μπάλα εξίσου καλά και με τα δύο πόδια και, γενικά, όλες οι κινήσεις του είναι κινήσεις που χαρακτηρίζουν πολύ πιο έμπειρους και “μεστωμένους” παίκτες. Αυτό το παιδί τα έχει όλα και φαίνεται ότι, εκτός από αγωνιστικά προτερήματα, διαθέτει και μια προσωπικότητα που τον οδηγεί σε ένα υπέρλαμπρο μέλλον.

Φοβάμαι ότι το 2022 δεν θα τον βρει στον ΠΑΟΚ. Ετσι όπως το πάει, ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Αν συνεχίσει τα “μαγικά” του, είναι βέβαιο ότι κάποια ομάδα θα τα “στάξει” κανονικά για να πάρει έναν μεγάλο παίκτη, σχεδόν έτοιμο από τα 19 του. Κι αν αυτό δεν γίνει το επόμενο καλοκαίρι, θα γίνει το μεθεπόμενο. Εκτός κι αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να του βάλει ρήτρα με... καμιά κατοστοριά εκατομμύρια για να μην πλησιάζει κανείς εύκολα. Θα θελήσει, όμως, ο ΠΑΟΚ να επιχειρήσει κάτι τέτοιο; Η θα δει τον Τζόλη σα μια μεγάλη ευκαιρία για μια υπερήφανη και συμφέρουσα πώληση; Ιδού το ερώτημα...

Προσωπικά πιστεύω ότι όσα χρήματα κι αν φέρει μια παραχώρηση του Τζόλη δεν θα είναι συμφέρουσα για τον ΠΑΟΚ. Γιατί πέρα από τα λεφτά, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα. Οπως είναι η ανάδειξη της σύγχρονης “σημαίας” του συλλόγου. Οπως είναι η ταύτιση του κόσμου με έναν ποδοσφαιριστή από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, που θα αποτελεί σύμβολο και οδηγό για όλους τους νέους πιτσιρικάδες που θα έρθουν πίσω του. Οπως είναι η πολύχρονη προσφορά ενός μεγάλου παίκτη στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Σέβομαι μόνο την επιθυμία του Τζόλη (και κάθε Τζόλη) να ξεφύγει από τη μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου και να ανοίξει τα φτερά του για μια από τις πέντε σπουδαίες ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκές χώρες. Την ανάγκη του ΠΑΟΚ, όταν πρόκειται για μια τόσο εξαιρετική περίπτωση μετά από τόσα πολλά χρόνια, δεν τη σέβομαι καθόλου. Θα ήταν σα να αποδεχόμουν να είχε πουληθεί ο Κούδας μετά από δύο ή τρία χρόνια από τότε που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Θα ήταν ιστορικό έγκλημα.

ΥΓ. Εύχομαι στον Τζόλη να αναγκάσει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει μαζί του και στον ΠΑΟΚ να κατορθώσει να τον κρατήσει για πάντα δικό του...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.