Ο χθεσινός ΠΑΟΚ ούτε καν να ονειρεύεται δικαιούται τον τίτλο...

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ βάλθηκε να αναδείξει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό από τα μέσα του Νοεμβρίου, ακριβώς όπως έγινε και πέρσι. 

Χθες στο Περιστέρι εμφανίστηκε μια αγνώριστη ομάδα, η οποία όχι μόνο δεν είχε τα φόντα να νικήσει, αλλά φρόντισε να κάνει τα πάντα ώστε να ηττηθεί.

 Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός κέρδιζε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ χάνει την επαφή του με τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί καν να προσπεράσει την ΑΕΚ, μετά από ένα ματς με τον ουραγό της βαθμολογίας, ο οποίος μόλις χθες πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Αυτό κι αν δεν λέγεται ντροπή...

Οτι θα έβρισκε ο ΠΑΟΚ τρόπο να δεχτεί γκολ από πρώην παίκτη του, όπως συνέβη πάρα πολλές φορές στην ιστορία του, ήταν σχεδόν βέβαιο. Εκείνο που δεν περίμενε κανείς ήταν να θυμίζουν οι παίκτες του γκρουπ τουριστών που πήγαν στο Περιστέρι για αναψυχή.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε χωρίς καν φάση σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Κούρτιτς έκανε μια άθλια πάσα και “πούλησε” την μπάλα, η άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη και σε πλήρη πανικό, η μπάλα έφτασε στον Κουλούρη κι εκείνος άνετα την έστειλε στα δίχτυα. 

Το ότι δεν πανηγύρισε το γκολ, αλλά μετά ευχαρίστησε σχεδόν κλαίγοντας τον Θεό για τη χαρά που του έδωσε να σκοράρει σε βάρος του ΠΑΟΚ είναι λεπτομέρεια.

Πριν συμβεί αυτό, ψάχναμε τον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον βρίσκαμε πουθενά. Μηδέν κίνηση, μηδεν ανάπτυξη, μηδέν ευκαιρίες απέναντι στη χειρότερη ομάδα του Πρωταθλήματος, με μια εμφάνιση που ούτε καν το φάντασμα του ΠΑΟΚ θύμιζε.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου “χτύπησε” η γκίνια, στη διπλή ευκαιρία που χάθηκε γιατί ένας αμυντικός βρέθηκε πάνω στη γραμμή στην πορεία της μπάλας και μετά η μπάλα βρήκε να “σκάσει” πάνω στο κεφάλι του τερματοφύλακα. 

Ο ΠΑΟΚ όμως παρέμενε... απών. Δεν υπήρχε, στην κυριολεξία. Δεν απείλησε καμία άλλη φορά στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου και, σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε ως είθισται και ένα δώρο, από τον Βαρέλα αυτή τη φορά, με το πέναλτι που έδωσε στον Κουλούρη το δικαίωμα να πετύχει το 2-0.

Στο 66' το ματς είχε ήδη τελειώσει. Οχι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή, ή, έστω, να αποφύγει την ήττα, αλλά γιατί ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν ο χειρότερος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Με δύο γκάφες στην άμυνα, που κόστισαν ισάριθμα γκολ και με μία μόνο ευκαιρία στα 2/3 του αγώνα και βάλε, με τίποτε δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει.

Ενα σουτ άουτ του Ακπομ από πλάγια θέση, μια ασθενική κεφαλιά του Κούρτιτς και μια άγαρμπη προβολή του Βαρέλα από κοντά που έστειλε την μπάλα άουτ, ήταν όλα κι όλα όσα είδαμε από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο 20λεπτο, λες και απέναντί του υπήρχε κάποια ευρωπαική υπερδύναμη.

Τώρα, έρχεται η παρηγοριά της διεκδίκησης της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, στον “τελικό”, όπως ονομάστηκε, με τη Σλόβαν. Ευπρόσδεκτη θα είναι και μακάρι να βρει τρόπο ο ΠΑΟΚ να προσωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση. Ας καθίσουν, όμως, παίκτες και Λουτσέσκου να αναρωτηθούν μην τυχόν “ξεπουλήθηκε” χθες ο βασικός στόχος, που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ναι, είναι νωρίς ακόμη, ναι παίζονται πολλοί βαθμοί μέχρι το τέλος, ναι, έρχονται και οι μεταγραφές, ναι, μπορεί να αρχίσει να... χάνει αβέρτα από εδ'ω και πέρα ο Ολυμπιακός, ναι, μπορεί να γίνουν και άλλα θαύματα, ποδόσφαιρο είναι, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά ένας ΠΑΟΚ όπως ο χθεσινός ούτε καν να ονειρεύεται ότι θα πάρει το Πρωτάθλημα δικαιούται.

ΥΓ. Στον Λουτσέσκου έφταιξε η διακοπή! Διέκοψε, είπε, τη δουλειά που γίνεται για τη συνοχή της ομάδας και ανέκοψε την... αυτοπεποίθηση των παικτών. Εφυγαν οι διεθνείς, δηλαδή, με αυτοπεποίθηση και όταν γύρισαν την είχαν ξεχάσει. Το ίδιο έπαθαν και αυτοί που έμειναν εδώ. Συγνώμη κόουτς, αλλά αυτά είναι σαχλαμάρες. Κι αν αποδίδεις όντως τις τραγικές εμφανίσεις σε σαχλαμάρες, μαύρη θα είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.