Αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης09 Μαΐου 2022

Είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας, πως στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν και ειδικά από τις αρχές Δεκεμβρίου έως και τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα του προπονητή του. Ομάδα του Λουτσέσκου.

Στα τελευταία παιχνίδια και ειδικά σε αυτό με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγνώριστος. Ηταν κατώτερος των προσδοκιών. Θα το γράψω όσο πιο απλά γίνεται. Αυτός, δεν είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Έχει σοβαρά θέματα ανάπτυξης, δημιουργίας, εκτέλεσης φάσεων και αμυντική δυσλειτουργία. Ναι μεν μπορεί να αποτελεί μία φυσιολογική δικαιολογία η απουσία δέκα βασικών παικτών από την αποστολή της ομάδας, όμως το ερώτημα είναι απλό: Οι υπόλοιποι τι κάνουν; Οσοι αγωνίστηκαν με τον ΠΑΣ, δικαιολόγησαν έστω και στο ελάχιστο, το γεγονός ότι είναι παίκτες του ΠΑΟΚ; Γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός αγώνα με αντίπαλο μία ομάδα που αν μη τι άλλο προσπαθεί, έχει παίκτες μαχητές και παίζει σε όλα τα παιχνίδια με πάθος.

Ο ΠΑΟΚ ηταν αγνώριστος, κατώτερος των προσδοκιών, με κακές επιθετικές επινοήσεις. Όταν η ομάδα κάνει μόνο δύο αξιόλογες τελικές προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι, μία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μία ακόμη στο δεύτερο 45λεπτο, γίνεται αντιληπτό πως δεν λειτουργεί σωστά. Και αμυντικά, ο Περέα δημιούργησε πολλές φορές αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Τα δύο γκολ που πέτυχε, υποδείχθηκαν ως οφ σάιντ με την βοήθεια της τεχνολογίας και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα. Όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως οι παίκτες του ΠΑΣ επεδίωξαν να πετύχουν το γκολ με περισσότερη θέληση σε σύγκριση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Με τέτοια εικόνα και παρά τις απουσίες βασικών παικτών, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, εάν αυτή η ομάδα θα τερματίσει εν τέλει στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και κυρίως, εάν θα μπορέσει να διεκδικήσει το Κύπελλο.

Γιατί με ποια ψυχολογία θα μπορέσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν το τρόπαιο, μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα; Θα μπορέσει ο Λουτσέσκου να αλλάξει την κατάσταση; Έχουν ισχυρό κίνητρο οι παίκτες για να ανταποκριθούν; Ο ΠΑΟΚ είναι σε αγωνιστική κρίση και το ζητούμενο είναι εάν θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του. Να μάθει πάλι να κερδίζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.