«Αυτοκτονία» του Ηρακλή που έχασε την άνοδο στην Basket League

Metrosport Team13 Μαΐου 2023

Έσβησε το όνειρο της επανόδου του Ηρακλή στην Basket League. Οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν από τον Πανερυθραϊκό στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων -άρχισε με καθυστέρηση μίας ώρας- για τα πλέι οφ με 69-67 και σε συνδυασμό με τις δύο ήττες της κανονικής περιόδου, έμειναν έξω από τη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τη μεγάλη κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με δύο πόντους στα 1:41 αλλά βρέθηκαν πίσω με πέντε, ενώ είχαν ακόμη μία ευκαιρία στο τέλος, ωστόσο το τρίποντο του Γοργόνη δεν βρήκε τον στόχο.

Ο Ηρακλής είχε μεγάλες δυσκολίες στην επίθεση του στην πρώτη περίοδο, την οποία τελείωσε έχοντας 4/17 σουτ εντός πεδιάς. Ήταν ωστόσο ένα γεγονός το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ιδιαίτερα ο Πανερυθραϊκός (15-11 στο 10’). Η μάχη συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, μετά τον Ηρακλή να ανεβάζει την απόδοση του και να προσπερνάει. Στο τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στους 31 πόντους.

Το παιχνίδι είχε μία άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν και στην τρίτη περίοδο, το τέλος της οποίας τις βρήκες ισόπαλες στο 46-46.

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τέλους και ο Ηρακλής προηγήθηκε με βολές του Γοργόνη με 62-60 στα 1:41 από το τέλος. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας όμως με βολές του Καμπουρίδη και τρίποντο του Καλλιανώτη προηγήθηκε με 65-62 στα 1:03. Ο Ηρακλής έχασε τις ευκαιρίες της, αλλά και ένα κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ στα 17’’. Έτσι ο Ευστρατίου με δύο βολές έκανε το 67-62. Ο Τέιλορ με τρίποντο μείωσε στα 10’’ (67-65) αλλά ο Παπαδημητρίου ήταν ψύχραιμος και με δύο βολές έκανε το 69-65. Οι γηπεδούχοι όμως έκαναν φάουλ στο τρίποντο στα 5,8’’ στον Τέιλορ που έβαλε τις δύο πρώτες βολές, έχασε την τρίτη βολή (69-67), οι «κυανόλευκοι» πήραν το επιθετικό ριμπάουντ αλλά το εκτός ισορροπίας τρίποντο του Γοργόνη ήταν άστοχο. Έτσι η σεζόν τελείωσε για τον Ηρακλή που «πλήρωσε» τις ήττες της κανονικής περιόδου.

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Καλλιανώτης 6, Παπαδημητρίου 10, Κωστόπουλος, Μωραΐτης 3, Καμπουρίδης 11, Αρνοκούρος, Οικονομόπουλος 13, Σταματογιάννης 5, Ματαλιωτάκης 6, Ευστρατίου 15.

Ηρακλής (Μπούτσκος): Παπαρέγκας 13, Γοργόνης 2, Λιάπης 3, Μακρής, Χαριτόπουλος 9, Ζορμπάς 2, Άλεν 15, Παπαντωνίου 2, Τέιλορ 21, Βουλγαρόπουλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.