Αυτοκτονία Ηρακλή Αμπ., κλειδώνει την πρώτη θέση ο Ορφέας Ξάνθης

Δημήτρης Καλαϊτζής23 Μαΐου 2021

Ο Ηρακλής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και μοιραία έμεινε στο 0-0 με τον Άρη Αβάτου στο γήπεδο των Αμπελοκήπων. Ένα αποτέλεσμα καταστροφικό για το συγκρότημα του Σπύρου Μπαξεβάνου, καθώς μετά τη νίκη του Ορφέα Ξάνθης επί του Πανδραμαϊκού με 1-0 η διαφορά πλέον από την κορυφή είναι στους 7 βαθμούς κι απομένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος του πρώτου γύρου κα πριν ακολουθήσουν τα μπαράζ ανόδου. Πλέον, οι ελπίδες των «κυανολεύκων» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης εξανεμίστηκαν για τα καλά.

Στα του αγώνα, η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι ανήκε στον Ηρακλή στο 21΄. Μετά από λάθος έξοδος του γκολκίπερ του Άρη Αβάτου, ο Χατζής δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. Δώδεκα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι. Ο Χατζής επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 50΄ η ομάδα του Μπαξεβάνου έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Τσίτας έσπασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μάρτινς κατάφερε να αστοχήσει.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης Αβάτου λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Μέλκας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Γκουτζίδη στο 81΄. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τσίτας βγήκε από πλάγια θέση, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων να αποσοβήσουν τον κίνδυνο.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους. 

Η σύνθεση του Ηρακλή: Μέλκας, Παναγιωτίδης, Κοντέων, Μαγκούτης, Μάρτινς, Πιπερτζής, Παπαδόπουλος Γ., Χατζής, Κανακούδης, Μεληκιώτης, Καθάριος

Έπαιξαν και οι: Ιορδανίδης, Τσίτας, Μάντικας, Λίτσιος

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος (12η αγωνιστική)

Κυριακή 23/5

ΑΕ Ευόσμου – Απόλλων Παραλιμνίου 1-0

Ελπίδα Σαπών – Μ.Αλεξ.Ορφανίου 1-0

Εθνικός Σοχού – ΑΕ Διδυμοτείχου 3-1

Ορφέας Ξάνθης – Πανδραμαϊκός 1-0

Ηρακλής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης – Άρης Αβάτου 0-0

ΑΕ Αμπελοκήπων – Αλεξανδρούπολη FC 0-2

Αετός Οφρυνίου – Νέστος Χρυσούπολης 0-0

Αναγέννηση Θαλασσιάς – Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου 3-0 α.α.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.