Αυτό το τετραήμερο θα δείξει αν είναι... μαξιμαλιστικός ή ρεαλιστικός ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Στον τελευταίο εξάψαλμό του, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ιβάν Σαββίδης είχε τονίσει ότι “οι στόχοι του ΠΑΟΚ παραμένουν υψηλοί”. Μου άρεσε που το άκουσα γιατί καθόλου δεν αναπολώ την εποχή που οι υπηρεσιακοί πρόεδροι συνιστούσαν... χαμηλά την μπάλα, χαμηλά και το κεφάλι. Ούτε οι παίκτες, ούτε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδέχονται τον ρόλο του ολγαρκή κομπάρσου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αν η προεδρική ατάκα δεν αφορούσε γενικά και διαχρονικά τη μοίρα του ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί, αλλά την “υποχρέωσή” του να επιδιώξει και φέτος την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, θα έλεγα ότι δεν είναι ρεαλιστική αλλά... μαξιμαλιστική, για να χρησομοποιήσω και έναν όρο που αρέσει πολύ στον ίδιο. Με τα βαθμολογικά δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, με τη διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς με τίποτε (...) και με τις “αυτοκτονίες” του ΠΑΟΚ να αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία του, το να επιμένουμε ότι στόχος είναι το Πρωτάθλημα μόνο άγχος μπορεί να δημιουργήσει και το άγχος μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Προτιμότερο είναι να αποδεχτούμε ως στόχο αυτόν που έθεσε ο Πάμπλο Γκαρσία, λέγοντας “θέλω να δημιουργήσω μια δυνατή ομάδα που θα παίζει με συγκεκριμένο στιλ” και να περιμένουμε να δούμε έναν ΠΑΟΚ πανίσχυρο από το επόμενο Πρωτάθλημα. Με ηρεμία, χωρίς υπερβολική πίεση και χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού, αυτός ο στόχος μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί. Αρκεί βέβαια και ο Ιβάν να φροντίσει να ενισχύσει την ομάδα και όχι να την αποδυναμώσει συνεχίζοντας τις πωλήσεις χωρίς αντίστοιχες επενδύσεις για την αναβάθμιση του ρόστερ.

Παρ' όλα αυτά, αν η βελτίωση για την οποία παλεύει ο Γκαρσία προκύψει πολύ σύντομα και είναι τόσο μεγάλη ώστε να καταστήσει τον ΠΑΟΚ ισότιμο ανταγωνιστή του Ολυμπιακού, κανείς δεν θα πει “όχι” στη διεκδίκηση του τίτλου, αν μάλιστα και ο Ολυμπιακός πάψει να έχει τη σκανδαλώδη εύνοια της τύχης και της διαιτησίας και αρχίσει και αυτός να χάνει βαθμούς όταν δεν αξίζει να τους πάρει. Το τετραήμερο από αύριο μέχρι και την Τετάρτη είναι η καλύτερη ευκαιρία για να διαπιστωθεί αν η ίδια η ομάδα με την απόδοσή και τα αποτελέσματά της μετατατρέψει σε λογική και ρεαλιστική τη μαξιμαλιστική ατάκα του Ιβάν Σαββίδη, εάν δηλαδή μας δείξει ότι είναι ικανή να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα παρά την εις βάρος της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, σε σχέση πάντα με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα είναι ο καθρέφτης των δυνατοτήτων της ομάδας σε μια κρίσιμη στιγμή. Σε μια στιγμή που συμπληρώνουμε τα 2/3 της κανονικής περιόδου. Εχουμε μπροστά μας εννιά αγωνιστικές για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η απόσταση από την κορυφή, ώστε ο ΠΑΟΚ να μπει με αξιώσεις στη μάχη των πλέι οφ.

ΥΓ. Μακάρι σ' αυτό το τετραήμερο να γίνει μια νέα αρχή. Αλλά κι αν δεν γίνει, Γκαρσία και παίκτες χρειάζονται στήριξη γιατί υπάρχει το Κύπελλο, αλλά και ο πολύ σημαντικός στόχος της δημιουργίας του πολύ καλύτερου ΠΑΟΚ των επόμενων χρόνων.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.