Αυτό το ρόστερ έχει. Με αυτό πολεμά. Με αυτό (να) νικά… 

Αρις Νικολάκης24 Σεπτεμβρίου 2022

Δηλαδή, εάν δεν έχει ευθύνες ο προπονητής, για το ρόστερ μίας ομάδας, ποιος έχει; Και για είμαστε ακριβείς… Εάν δεν έχει κι αυτός, ποιος έχε; Επιστρατέψαμε τον συμπλεκτικό σύνδεσμό μόνον και μόνο για να απαλλάξουμε τον προπονητή από τις αποκλειστικές ευθύνες….

Στον ΠΑΟΚ επί παραδείγματι ευθύνες έχει κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο Ζοσέ Μπότο αλλά κι ο Ιβάν Σαββίδης για το υφιστάμενο ρόστερ. Με μία διαφορά ανάμεσα τους ο Ρουμάνος κι ο Πορτογάλος εισηγούνται. Ο Έλληνας αποφασίζει. 

Και το σπουδαιότερο: Πληρώνει. Δίχως τούτο να τον απαλλάσσει φυσικά, από ευθύνες. Καθώς, στο κάτω κάτω της γραφής, αυτός επέλεξε και τον προπονητή και τον τεχνικό (ή αθλητικό… Μην επαναλαμβανόμαστε!) διευθυντή.

Αυτή η συζήτηση όμως, η οποία κυριαρχεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν ωφελεί. Αντίθετα βλάπτει. Είναι κατ’ αρχήν, μία ατέρμων συζήτηση. Δεν αλλάζει οτιδήποτε στο ρόστερ. Είναι ανούσια. Οι ίδιοι υπεύθυνοι κι υπόλογοι θα σχεδιάσουν και τα μεταγραφικά της χειμερινής περιόδου. Θα φτιάξουν, όπως φτιάξουν κι ό, τι φτιάξουν για ένα νέο (;) ρόστερ.

Γιατί λοιπόν, να συζητείται στον κόσμο του ΠΑΟΚ τι έπρεπε να έχει γίνει. Παρελθόν. Τι θα πρέπει να γίνει. Μέλλον. Κι ουχί τι γίνεται τώρα; Παρόν…

Αυτό το ρόστερ υφίσταται επί του παρόντος, για τον ΠΑΟΚ. Με αυτό οφείλει θα βγάλει τον Α΄ γύρο του Πρωταθλήματος. Αυτό το ρόστερ οφείλει να στηρίξει αναφανδόν ο κόσμος. Αυτό το ρόστερ να προστατεύσει.. Αυτό οφείλει, να διαχειρισθεί καλύτερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτό το ρόστερ πρέπει να βοηθήσει ο Ζοσέ Μπότο.

Καθαρές κουβέντες!

Έχει ελλείψεις. Ναι. Έχει αδυναμίες. Ναι. Δεν έχει ισορροπία. Ναι. Έχει απειρία. Ναι. Δεν έχει συνοχή. Ναι. Δεν έχει αυτοπεποίθηση. Ναι. Έχει κουρασθεί. Ναι. Έχει ανελέητα από την ατυχία , κτυπηθεί. Ναι…

Ξέρετε κάποιο… Ένα ρόστερ το οποίο, να φτιάχθηκε εξ αρχής ιδανικά; Δίχως ελλείψεις κι αδυναμίες; Με εμπειρίες, με συνοχή κι μςε - εξ αρχής - αυτοπεποίθηση; Εμείς δεν ξέρουμε. Όλοι δεν ξέρουν! Γιατί τότε, γκρινιάζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ;

Είναι απλό. Γκρινιάζει επειδή είναι ξανά , μανά είναι στο ίδιο έργο – το «Ζητείται ρόστερ» - θεατής. Κουράσθηκε. Κι η κούραση φέρνει γκρίνια.

Με λίγα λόγια; Η γκρίνια είναι κι ορθή και λογική. Ως εκ τούτου πρέπει όλοι, μα όλοι στο οργανισμό του ΠΑΟΚ, να μάθουν να ζουν με αυτήν. Έτσι έστρωσαν. Έτσι να κοιμηθούν. Μαθαίνοντας, να ζουν με την γκρίνια, δεν κολλούν σε αυτήν. Την κουβαλούν, βλέπετε. Κάνει το μεν, έργο τους από εδώ και πέρα δυσκολότερο αλλά… Αυτοί την προκάλεσαν με το μη έργο τους μέχρι εδώ.

Να μην κολλούν όλοι, μα όλοι στην ομάδα του ΠΑΟΚ σε αυτήν. Επιμένουμε. Ανάλογα να μην κολλούν όλοι, μα όλοι από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στην γκρίνια. Το ρόστερ είναι αυτό. Δεν αλλάζουν τα πρόσωπα. Αλλάζουν όμως, τα δεδομένα…

Σε αυτήν την αλλαγή, των δεδομένων του ρόστερ να στραφούν και να δοθούν όλοι από τα γραφεία της ΠΑΕ, τα αποδυτήρια κι από την κερκίδα. Και χωρά σαφής αλλαγή τους. Για να βελτιωθεί και να αξιοποιηθεί!

Κάποτε κάποιοι Γάλλοι στρατηγοί παραπονέθηκαν στον Ναπολέοντα για τος στρατεύματα τους. «Αυτά έχετε. Με αυτά θα πολεμήσετε. Με αυτά να νικήσετε», η απάντηση του Βοναπάρτη. Παρεμπιπτόντως, ήταν πριν τη μάχη του Αούστερλιτς! Σε αυτήν ο Αυτοκράτορας της Γαλλίας ήταν μόνος εναντίον όλων…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.