Αυτό το Κύπελλο θα είναι το πιο μάγκικο

Γιώργος Ζαΐρης21 Μαΐου 2022

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ κατακτά ένα Κύπελλο Ελλάδας και από αυτή την άποψη θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι μιλάμε για ένα ακόμη τρόπαιο στην συλλογή του Δικεφάλου. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φετινό, θα είναι, αν κατακτηθεί από τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, το πιο μάγκικο της ιστορίας του.

Γιατί οδηγούμαστε σε τέτοιο συμπέρασμα;

ΓΙΑΤΙ, πρώτα απ’ όλα, ο ΠΑΟΚ θα έχει καταφέρει ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα: Θα έχει ξεπεράσει το εμπόδιο όλων των υπόλοιπων ομάδων του big-4 για να το κατακτήσει. Οι ομάδες του big-4, ας μην το ξεχνάμε αυτό, έχουν κερδίσει τα 69 από τα 78 τρόπαια στην ιστορία του θεσμού.

Στα προημιτελικά έχει αποκλείσει την ΑΕΚ με την λευκή ισοπαλία στην Τούμπα και το φοβερό διπλό στο φινάλε του ματς, στο 1-2 του ΟΑΚΑ. Στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό, επίσης με 0-0 στην έδρα του και το γκολ του Τσόλακ στο Καραϊσκάκη, μετά την φοβερή συνεργασία των Λύρατζη, Σβαμπ και Ολιβέιρα που προηγήθηκε. Η ΑΕΚ είχε αποκλείσει, επίσης, τους άλλους τρεις του big-4, την σεζόν 1977-78, όμως υπήρχε μία ειδοποιός διαφορά. Απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στην φάση των «32» και λίγο αργότερα, στα ημιτελικά, τον Ολυμπιακό, πριν νικήσει στον τελικό τον ΠΑΟΚ, αλλά σε μονά ματς: εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 1-0 και τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια με 6-1, πριν πάρει τον τελικό με τον έτερο Δικέφαλο με 2-0.

ΓΙΑΤΙ θα φτάσει τις 5 στις 5 σερί κατακτήσεις Κυπέλλου σε τελικούς που έγιναν μακριά από την έδρα του. Οι τέσσερις τελικοί θα έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ και ο ένας στον Βόλο, κάτι που δεν έχουν βιώσει ποτέ οι μεγάλοι του κέντρου.

ΓΙΑΤΙ θα έχει φτάσει στα 59 ματς στην σεζόν, την στιγμή που ο αντίπαλός του θα έχει κάνει μόλις 44. Και φυσικά με πολύ μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας στα περισσότερα από τα παιχνίδια που έδωσε. Δεν είναι μόνο ότι ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, αλλά γιατί προηγήθηκε και μία επίπονη σεζόν στην Ευρώπη. Με σημαντικά παιχνίδια από νωρίς (όπως η ρεβάνς στην Ριέκα), οι δύο κόντρες με την Κοπεγχάγη, τα διπλά ματς με Μίντιλαντ και Γάνδη και φυσικά η μετωπική με την Μαρσέιγ.

Αυτά είναι στοιχεία που, απ’ ότι αντιληφθήκαμε, δεν ήθελε να βάλει στην σύγκριση ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μίλησε για ντάντεμα του ΠΑΟΚ, αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Αποτελεί απόλυτα ρεαλιστική καταγραφή της πραγματικότητας σχετικά με τις δύο ομάδες και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τον δάχτυλό μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα είναι γεμάτη από παίκτες (με κορυφαία παραδείγματα Κρέσπο και Βαρέλα που τα έχουν πάρει όλα από το 2017 και μετά) που έχουν μάθει να κερδίζουν τρόπαια και σημαντικά παιχνίδια. Σε όλο το ρόστερ υπάρχουν έξι παίκτες που δεν έχουν γευτεί την χαρά ενός τροπαίου. Αυτοί είναι οι Κούρτιτς, Σοάρες, Σάστρε, Τέιλορ, Κουλιεράκης και Τσαούσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.