Αυτό το κάτι που ήθελε

Γιώργος Στράντζαλης08 Ιουνίου 2020

Eνα παιχνίδι στο οποίο ο Αρης βασίστηκε ως επί το πλείστον στην ατομική ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ του κατάφερε να νικήσει τον ΟΦΗ για πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν και τον προσπέρασε έτσι στη βαθμολογία, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την 5η θέση.

Στη λέξη “ποιότητα” συμπληρώστε τα ονόματα των Γκάμα και Φετφατζίδη, οι οποίοι ουσιαστικά πήραν τον Αρη επάνω τους και τον οδήγησαν στην πρώτη νίκη με την επιστροφή σε δράση, μετά από ένα γεμάτο τρίμηνο αγωνιστικής απραξίας για τις ομάδες της Super League1 . 

Ο Πορτογάλος υπέγραψε τη νίκη και μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε τη σεζόν, πριν την υγειονομική κρίση, στην πιο παραγωγική της καριέρας του. Είναι ο πρώτος σκόρερ του Αρη με 10 γκολ στο Πρωτάθλημα, αριθμός που αποτελεί και προσωπικό του επίτευγμα καθώς πρώτη φορά φτάνει σε διψήφιο. Και έχει ακόμη δρόμο. 

Αν συνεχίσει έτσι ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσει το κοντέρ. Η εκτελεστική του δεινότητα ήταν αυτό το κάτι που ήθελε ο Αρης για να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ. Στο πρώτο γκολ φάνηκε η σωστή και γρήγορη αντίληψή του, ενώ στο δεύτερο λειτούργησε σαν “ψυχρός εκτελεστής” ο οποίος μόλις δει τον στόχο του, τον κεντράρει, τον “κλειδώνει” και τον εκτελεί.

Κακά τα ψέματα και σε αντίθεση με το τελικό σκορ, η εικόνα του Αρη και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μετά το δυνατό του πρώτο 6άλεπτο με δύο χαμένες ευκαιρίες, ήταν κάτω του μετρίου. Είχε πρόβλημα μεσοαμυντικά. Η επιλογή του Ένινγκ να παίξει με τον Βέλεθ αμυντικό χαφ δεν βγήκε και στοίχισε στο κομμάτι της δημιουργίας από τον άξονα, ενώ και αμυντικά – στο κέντρο της άμυνας – υπήρχε αστάθεια και δέχτηκε πολλές φάσεις στην πλάτη. 

Ο Αρης αδυνατούσε να δημιουργήσει και να πατήσει τη μπάλα κάτω για να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Μία φορά το έκανε στο πρώτο ημίχρονο, στο γκολ του Γκάμα, δημιουργία των Φετφατζίδη-Ροζ. Στο δεύτερο η άνοδος του Σάσα και οι βοήθειες των Κόρχουτ-Ροζ, σε συνδυασμό με την γρήγορη έξοδο του Ιντέγε, ο οποίος δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού, άλλαξε το σκηνικό. 

Ο Αρης πήρε μέτρα, έγινε πιο δραστήριος, ανέλαβε πρωτοβουλίες επιθετικά και εκεί φάνηκε η ποιότητα των Γκάμα και Φετφατζίδη, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά και στις λίγες φάσεις που έβγαλε η ομάδα ήταν οι κύριοι εκφραστές και εκτελεστές του ΟΦΗ. Για τα δεδομένα της εποχής, τις ιδιαίτερα περίεργες συνθήκες της επανέναρξης, πάντως, ο Αρης έβγαλε αντίδραση και για ένα ρόστερ με αρκετές ελλείψεις και χωρίς βάθος φάνηκε ξεκάθαρα η μπόλικη ατομική ποιότητα που διαθέτει και βασίζεται ακόμη και στη μέτρα ημέρα του ώστε να γίνει σωστά… η δουλειά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.