Αυτό το φρούτο θωρακίζει την άμυνα και ρίχνει την πίεση

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2021

Πολλαπλά οφέλη έχει για την υγεία το ακτινίδιο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, K και Ε, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθώντας στην πέψη.

Boηθούν στην πέψη

Ως φρούτο, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε φυτικές ινές, που συμβάλλουν στην καλύτερη πεπτική λειτουργία. Αυτό που το κάνει όμως να ξεχωρίζει, είναι το πρωτεολυτικό ένζυμο που περιέχουν τα ακτινίδα με την ονομασία ακτινιδίνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης. Μάλιστα, μια μελέτη διαπίστωσε πρόσφατα ότι το εκχύλισμα ακτινιδίου που περιέχει ακτινιδίνη ενίσχυσε σημαντικά την πέψη των περισσότερων πρωτεϊνών.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα ακτινίδια συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των φρούτων που είναι καλύτερες πηγές βιταμίνης C, με μόλις ένα 1 φλιτζάνι ακτινίδιο να σας παρέχει περίπου το 273% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης!

Η βιταμίνη C είναι πλέον γνωστό ότι αποτελεί βασικό θρεπτικό συστατικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να δημιουργεί αποτελεσματικούς φραγμούς ενάντια σε λοιμώξεις.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Τα ακτινίδια δεν αποτελούν μόνο το καλύτερο φυσικό ενισχυτικό για την άμυνα του οργανισμού μας αλλά και για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα μελέτης από το 2014, οι βιοδραστικές ουσίες μόλις τριών ακτινιδίων την ημέρα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από ένα μήλο την ημέρα. Μακροπρόθεσμα, αυτό σημαίνει λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.