«Αυτά που μαθαίνω με τον Λουτσέσκου δεν τα έχω μάθει από άλλον προπονητή»

Γιώργος Ζαΐρης20 Ιουλίου 2021

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης κάνει την πρώτη του προετοιμασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και προσπαθεί να μάθει τα «θέλω» του ώστε να διεκδικήσει και τη θέση του βασικού. Ο νεαρός αμυντικός μίλησε αποκλειστικά στο Metropolis 95,5 και στον απεσταλμένο του ομίλου Metromedia στο Απελντοορν. 

Και ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε για το πώς βιώνει την πρώτη του προετοιμασία κάτω από τις οδηγίες του Ρουμάνου τεχνικού: «Είναι η πρώτη φορά που κάνω προετοιμασία με τον συγκεκριμένο προπονητή ενώ είχαν προηγηθεί κάποιες άλλες με διαφορετικούς. Είναι κάτι διαφορετικό μπορώ να πω και με κάθε βεβαιότητα σας λέω και δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου, όσα έχω μάθει αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα προπονήσεων από τον Λουτσέσκου, δεν τα έχω μάθει στα 2,5 χρόνια που είμαι στην ομάδα από άλλον προπονητή. Λειτουργεί άκρως επαγγελματικά ο προπονητής μας με το επιτελείο του».

- Τι είναι δηλαδή αυτό το διαφορετικό που γίνεται σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές;

«Είναι πολύ σύντομο το διάστημα των προπονήσεων αλλά όσα έχω μάθει μέσα και έξω από το γήπεδο από τον προπονητή αυτό δεν τα έχω μάθει από άλλον. Καθημερινά ασχολούνται μαζί μου και έξτρα χρόνο για πράγματα που πρέπει να δουλέψω και να βελτιώσω στο παιχνίδι μου. Αυτό για μένα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Και φυσικά αναφέρομαι στο σύνολο του επιτελείου του προπονητή μας, όλους τους συνεργάτες του. Οι άνθρωποι λειτουργούν με τον απόλυτο επαγγελματισμό προς το πρόσωπο μας. Ο καθένας έχει αναλάβει το δικό του κομμάτι στην προπόνηση. Ενας θα ασχοληθεί με εμάς με την άμυνα, άλλος για την επίθεση και η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ο προπονητής με τους συνεργάτες του κοιτούν την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν απαξιώνω τους προηγούμενους απλά λέω ξεκάθαρα πως εγώ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχω βελτιωθεί όσο τα προηγούμενα χρόνια όλα μαζί!»

- Αρκεί όμως η επιστροφή του Λουτσέσκου για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή;

«Κάθε χρόνο στόχος του ΠΑΟΚ είναι οι τίτλοι. Είναι δεδομένο πως τώρα με τον Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει δυναμικά. Δεν μπορείς να πεις κάτι για τον Λουτσέσκου. Τα λένε όλα οι τίτλοι, οι εμφανίσεις της ομάδας, οι αριθμοί!».

- Εσύ τι προσπαθείς να βελτιώσεις ατομικά στο παιχνίδι σου;

«Δουλεύω πολύ το δεξί μου πόδι και τα πρώτα βήματα. Εκεί νομίζω ότι χρειάζομαι περισσότερη βελτίωση και εκεί προσπαθώ».

«Τιμή το περιβραχιόνιο»

Στον αγώνα με την Σαρλερουά στο δεύτερο ημίχρονο φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά ως παίκτης της πρώτης ομάδας. «Για μένα είναι τεράστια τιμή που φόρεσα το περιβραχιόνιο αυτής της ομάδας, γιατί είναι η ομάδα που αγαπάω και πιστεύω ότι λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν την ομάδα όπως την αγαπάω εγώ. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι τιμή να φοράς το περιβραχιόνιο πολύ περισσότερο αν αυτό είναι στον ΠΑΟΚ γιατί υπάρχει πίεση, ευθύνη αλλά είναι σημαντικό να το φοράς. Το ότι αγαπώ την ομάδα όσο λίγοι, έχει να κάνει πως είμαι πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, από μικρός και επομένως είναι λογικό να είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον σύλλογο».

- Ο Βαρέλα στην αποκλειστική συνέντευξη στην Metrosport είπε πως μαζί με τον Μιχάι είστε το μέλλον του ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας.

«Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτά τα λόγια του. Εγώ κάθε μέρα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και δουλεύω σκληρά και θεωρώ πως το βλέπει και αυτός για να πει αυτά τα λόγια και για μένα και για τον Ενέα. Είναι τιμή για μένα να λένε τέτοιοι ποδοσφαιριστές τόσο καλά λόγια και τον σέβομαι απεριόριστα».

- Σε αγχώνει το ότι πλέον και πολύ περισσότερο με δυο και όχι τρία στόπερ στην ενδεκάδα πρέπει να παλέψεις πολύ για μια θέση;

«Δεν με αγχώνει καθόλου. Δουλεύω καθημερινά και για τον εαυτό μου και για την ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα είναι στην αρχική ενδεκάδα. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αυτό είναι καλό για όλη την ομάδα. Τα παιδιά που παίζουμε σε αυτή τη θέση γνωριζόμαστε καθώς δεν υπάρχει κάποιος νέος στην ομάδα. Αλλά και νέος να υπήρχε θα τον υποδεχόμασταν με χαρά αφού όπως σου είπα είναι σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα».


«Στις 5 Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι»

Ο ΠΑΟΚ πλέον προετοιμάζεται για τον πρώτο ευρωπαϊκό του αγώνα. Τον τελικό του αντίπαλο θα τον μάθει αφού ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός αλλά γνωρίζει πως θα πρέπει να ταξιδέψει ή στο Λουξεμβούργο ή στην Ιρλανδία. «Κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος μέχρι να μπεις στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος, γιατί αν δεν το κάνεις μπορεί να χάσεις το παιχνίδι. Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να τηρήσουμε όλα όσα θα μας πει ο προπονητής. Δεν με ενδιαφέρει ποια θα είναι τελικά από τις δυο, ο αντίπαλος μας γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πώς εμείς θα παρουσιαστούμε. Δουλεύουμε καθημερινά με διπλές προπονήσεις, βελτιωνόμαστε κάθε μέρα ακόμη περισσότερο και μπορώ να πω ότι ακόμη και πριν τις 5 Αυγούστου μπορεί να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής μας», θα πει ο Μιχαηλίδης.

- Δεν είναι CHL, δεν είναι Europa. Πρέπει να υποτιμήσετε το Conference;

«Απαγορεύεται να το υποτιμήσουμε. Είναι μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε και θέλουμε να προχωρήσουμε. Αν υποτιμήσεις ένα ματς, έναν θεσμό, έναν αντίπαλο θα το πληρώσεις ακριβά».

- Περιμένεις με ανυπομονησία να δεις ξανά την Τούμπα με κόσμο;

«Φυσικά και όλοι θέλουμε να το ζήσουμε ξανά αυτό. Ημουν τυχερός γιατί έστω και σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου έπαιξα παρουσία του κόσμου. Είναι ωραίο συναίσθημα τα γεμάτα γήπεδα και το είδες και εσύ στο παιχνίδι με την PSV. Είναι ωραίο να δίνεις χαρά στον κόσμο. Για εμάς ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης μας, μας δίνει ώθηση και δύναμη και χαιρόμαστε που θα τον έχουμε πάλι κοντά μας».

- Πού θα ήθελες να βρεις τον εαυτό σου σε δυο χρόνια από τώρα; Ισως σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, αλλά είμαι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ και στο πώς θα πετύχω πράγματα με την ομάδα που αγαπώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.