Αυτά περιμένει ο Άρης από τον Ενκουλού

Metrosport Team20 Αυγούστου 2022

Η απόφαση επένδυσης σε κεντρικό αμυντική αντλήθηκε μέσα από την αστάθεια του τωρινού διδύμου και η επιλογή του Αρη είναι ο 32χρονος Καμερουνέζος Νικολά Ν’Κουλού με τον οποίον υπάρχει προφορική συμφωνία κι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να επικυρωθεί.

Ο πολύπειρος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τη Γουότφορντ έπειτα από τη δυσκολότερη σεζόν στην επαγγελματική καριέρα του καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο με συνέπεια να μην έχει αγωνιστεί στους τελευταίους δέκα μήνες. Τελευταίος αγώνας του ήταν αυτός απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Η αγωνιστική απραξία μάλλον στοιχειοθετεί τον βασικό ενδοιασμό στην περίπτωσή του γιατί αν ρίξει κανείς μια ματιά στην πορεία του θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ ανώτερη από αυτή των Φαμπιάνο, Μπραμπετς. 

Γιατί αγωνίστηκε σε 315 παιχνίδια στη Ligue 1 – ξεκινώντας από ηλικία 17 ετών αρχικά με τη Μονακό (2008-11) – ενώ ανάγκασε τη Μαρσέιγ να επενδύσει 3.5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. «Στη Μαρσέιγ έκανε εξαιρετικές σεζόν. Είναι σκληρός παίκτης, με την καλή έννοια και χρησιμοποιεί το μυαλό του. Ηταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο του συλλόγου», είπε στο Metropolis ο ρεπόρτερ Μαρσέιγ, Μισέλ Γκαρόσιο, συμπληρώνοντας ότι… «στη Λιόν είχε προβλήματα με τον προπονητή ο οποίος δεν τον ήθελε λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Καμερούν στο Copa Africa και παράλληλα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού με συνέπεια να ζήσει ένα εφιαλτικό εξάμηνο».

Με τη φανέλα της Λιόν αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια για να ακολουθήσει η αγορά των δικαιωμάτων του από την Τορίνο έναντι 3.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ν’Κουλού έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν στην ιταλική ομάδα αλλά οι σχέσεις του διαταράχθηκαν με τον σύλλογο όταν ζήτησε μεταγραφή. Μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι είχε ζητήσει δημοσίως την παραχώρησή του και συνέπεια της όλης κατάστασης ήταν να αγωνιστεί σε 20 αγώνες στην τελευταία του χρονιά (2020-21). Η αποχώρησή του από το Τορίνο ήταν μονόδρομος κι αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2021 αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του τον κράτησε εκτός δράσης στο συντριπτικό διάστημα της Premier League.

Είναι προφανές ότι με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ν’Κουλού ο Αρης δεν προχώρησε απλά σε μια συμπληρωματική λύση αλλά σε λύση υψηλότερης ποιότητας από αυτή που έχουν οι υπάρχοντες. Ενδεχομένως να κρύβει και πρόθεση αλλαγής της διάταξης σε 3-5-2 καθώς Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Ν’Κουλού έχουν τα χαρακτηριστικά για να συνυπάρξουν στην άμυνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.