«Αυτά ισχύουν στην Κύπρο με τον κορωνοϊό»

Metrosport Team02 Απριλίου 2020

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω του κορωνοϊού μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο γυμναστής Στέργιος Φωτόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά. Έχεις δικαίωμα να βγεις. Όταν λέμε καραντίνα εννοούμε συνέχεια μέσα. Μοναδικοί λόγοι για να βγεις έξω πρέπει να είναι για να πας στον γιατρό, το φαρμακείο, το σούπερ μάρκετ και την τράπεζα. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να στείλεις SMS στο οποίο θα λες ότι πάω βόλτα το κατοικίδιο ή πάω για για άθληση. Να πας για βόλτα το κατοικίδιο, όχι όμως να το έχεις μισή ώρα έξω. Από σήμερα ισχύουν νέα πιο αυστηρά μέτρα. Μπορείς να βγεις μια φορά την ημέρα έξω. Από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί δεν δικαιούσαι να πας πουθενά. Για μένα αυτή η απαγόρευση θα έπρεπε να ισχύει από τις 6 το απόγευμα. 

Έπειτα δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Σου λένε ότι μπορείς να βγεις για εύλογο χρονικό διάστημα. Ποιο είναι αυτό; Μια ώρα; Δύο ώρες; Τρεις ώρες; Στα ακραία φαινόμενα παραβάσεων λένε ότι θα υπάρξουν και φυλακίσεις. Το πρόστιμο ήταν 150 ευρώ και τώρα ανέβηκε στα 300. Είπαν ότι ενδεχομένως αν χρειαστεί μπορεί να πάρουν και πιο αυστηρά μέτρα. Το ποια μπορεί να είναι αυτά κανείς δεν ξέρει. Και πάλι, όμως, πιστεύω όσοι θέλουν θα βρουν κάποιο παράθυρο να τα παρακάμψουν. Για μένα το καλύτερο παράδειγμα είναι η Κίνα που δεν κυκλοφορούσε τίποτα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.