«Αυτά ισχύουν στη Σουηδία με τον κορωνοϊό»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2020

Για το πώς αντιμετωπίζει η Σουηδία την παγκόσμια έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος εργάζεται στη σκανδιναβική χώρα ως τεχνικός της «Ακρόπολις». Όπως υποστήριξε, η σουηδική κυβέρνηση δεν έχει μέτρα τα δραστικά μέτρα που έλαβαν χώρες όπως Ελλάδα και Ιταλία και εξήρε την απόφαση περί παύσης τόσο των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Σουηδία λόγω κορωνοϊού: «Τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Ελλάδας, όμως, εδώ δεν έχουν λάβει αντίστοιχα μέτρα, γεγονός που εκπλήσσει τον κόσμο. Η κυβέρνηση της Σουηδίας δεν έχει προχωρήσει σε δραστικές ανακοινώσεις. Το Κύπελλο Σουηδίας που βρισκόταν σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο έχει διακοπεί, όμως, οι φιλικοί αγώνες γίνονται κανονικά. Το ζητούμενο για εδώ είναι οι αθλητικές εκδηλώσεις να διεξάγονται με το πολύ 500 άτομα παρευρισκόμενους. Δεν έχουν κλείσει τα σχολεία, όπως σε Δανία και Νορβηγία. Ο κόσμος απορεί εδώ γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε δραστικά μέτρα. Λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, κόσμος πηγαίνει στις δουλειές κανονικά. Βέβαια, έχουν ματαιωθεί όλα τα ταξίδια των εταιρειών για το εξωτερικό, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν λήφθηκαν τα μέτρα που έλαβαν στον Νότο ή ακόμη και την Κεντρική Ευρώπη».

Για το αν νιώθει ασφαλής: «Όσο πιο νέοι είμαστε νιώθουμε όλο και πιο δυνατοί και θεωρούμε ότι δεν θα μας συμβεί. Η Σουηδία είναι μια χώρα που εμπνέει ασφάλεια σε ό,τι αφορά την οργάνωσή της και το σύστημα υγείας της. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, όμως και εκεί υπάρχουν προβλήματα. Είναι κάτι νέο και δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας προκύψει. Υπάρχει μια έντονη ανησυχία εκ μέρους μου και το ότι είμαι μακριά από τους αγαπημένους ανθρώπους στην Ελλάδα είναι σημαντικό».

Για τη διεξαγωγή προπονήσεων: «Μέχρι το Σάββατο υπήρχε η οδηγία αν κάποιος ένιωθε μια αδιαθεσία να επικοινωνεί μαζί μας ώστε να μην έρχεται στις προπονήσεις. Το μέτρο που πάρθηκε στην Ελλάδα για παύση προπονήσεων το βλέπω ορθό. Και το λέω εγώ που είμαι φαν της προπόνησης. Πάνω από τη δουλειά όμως πρέπει να μπαίνουν κάποια πράγματα που αφορούν την υγεία της δικής μας και των οικογενειών μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.