Αυλωνίτης, τερματοφύλακες και μία περίπτωση που δεν προχώρησε στον Άρη

Metrosport Team08 Μαΐου 2020

Τα μάτια τους στραμμένα σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης έχουν κατά βάση οι επικεφαλής του τμήματος scouting του Άρη με την προοπτική της ενίσχυσης της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Αγορές όπως η Ισπανία (Β’ κατηγορία), η Γαλλία, η Γερμανία κ.α. φαίνεται θα αποτελέσουν βασική “δεξαμενή” άντλησης ποδοσφαιριστών με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στα “θέλω” της ομάδας, ενώ παράλληλα έρευνα γίνεται και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, κυρίως σε αυτήν της Βραζιλίας.

Ωστόσο, ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν άμεσα μεταγραφικούς στόχους του Άρη, έχουν εντοπιστεί και στην εγχώρια αγορά. Η απόφαση άλλωστε για ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου τη νέα σεζόν, είναι ειλημμένη. Στον Άρη έχουν ξεκάθαρα δεδομένα για τις περισσότερες περιπτώσεις Ελλήνων που θ’ απασχολήσουν, είτε αυτοί αγωνίστηκαν φέτος στο ελληνικό Πρωτάθλημα, είτε προέρχονται από άλλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Όλο αυτό το διάστημα οι επικεφαλής έχουν φροντίσει να αποκτήσουν μία πρώτη καλή εικόνα για τις επιλογές που έχουν, όχι μόνο από την Super League 1 αλλά και από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Προφανώς σε σχέση με αυτές που υπάρχουν στο εξωτερικό, οι εντός συνόρων -που να είναι εφικτές- είναι λιγότερες και ως επί το πλείστον αναφερόμαστε σε μικρούς ηλικιακά οι οποίοι μπορούν να έχουν συμπληρωματικό ρόλο και μακροπρόθεσμα να λειτουργήσουν προς όφελος (αγωνιστικό και οικονομικό) της ομάδας. Για την ώρα πάντως όλες οι περιπτώσεις είναι προς εξέταση και η λίστα βρίσκεται σε διαδικασία ξεσκαρταρίσματος, προκειμένου οι κιτρινόμαυροι να καταλήξουν στις επιλογές του και έπειτα να προχωρήσουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Από ‘κει και πέρα, στη μεταγραφική λίστα Ελλήνων συμπεριλαμβάνονται παίκτες όπως ο Τάσος Αυλωνίτης, με θητεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με τον 30χρονο στόπερ έχουν γίνει επαφές, γνωρίζει το οικονομικό πλαίσιο της πρότασης του Άρη, ενώ στο τέλος του μήνα λήγει το συμβόλαιό του με την Στουρμ Γκρατς οπότε εκεί θα φανεί η εξέλιξη της υπόθεσής του. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει κι άλλα ονόματα. Όπως για παράδειγμα αυτό του Κώστα Αποστολάκη, η οποία τελικά δεν προχώρησε. Πριν από μία εβδομάδα η “Μ” σας παρουσίασε την έρευνα που έκανε ο Άρης για τον 20χρονο δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού (λήγει το συμβόλαιό του), στον οποίο έβλεπαν προοπτικές εξέλιξης. Ωστόσο, ο παίκτης δεν αποτελούσε βασική επιλογή, ενώ έκλεισε στον ΑΠΟΕΛ έχοντας δεχτεί πολύ καλή πρόταση.

Επιπλέον υπάρχουν και ξένοι ποδοσφαιριστές με θητεία στην Super League, όπως οι δύο τερματοφύλακες, Μέγερι και Αμπάντ, τους οποίους επίσης έχουν “τσεκάρει” οι κιτρινόμαυροι στη μεταγραφική τους λίστα, αλλά προς το παρόν δίχως να έχει γίνει κάποια κίνηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.