Αυλαία στο Γκέτεμποργκ για Τεντόγλου

Παναγιώτα Χαλκιά11 Ιανουαρίου 2023

Από τη Σουηδία και το μίτινγκ στο Γκέτενμποργκ θα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Μίλτου Τεντόγλου στον κλειστό στίβο που έχει στόχο τη συμμετοχή και τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Έλληνας αθλητής σε συνεργασία με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, σχεδίασαν τη συμμετοχή τους σε μια σειρά από αγώνες ώστε ο αθλητής να είναι έτοιμος για το Ευρωπαϊκό. Η πρώτη στάση είχε κανονιστεί να γίνει στην Πολωνία και το Copernicus Cup αλλά ο Τεντόγλου θα ανοίξει τη σεζόν μια εβδομάδα νωρίτερα (02/02) στο Γκέτενμποργκ

Έπειτα, θα πάρει μέρος στους αγώνες indoor tour της WA στο Τορούν (8/2) και στην πόλη Λιεβέν (15/2) ενώ οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού (18-19/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο έμπειρος άλτης δε θα μπορούσε να απουσιάζει και από το indoor tour της Μαδρίτης (22/2), που θα είναι ο τελευταίος του αγώνας πριν από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Τεντόγλου ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2019 στη Γλασκόβη και του 2021 στο Τορούν και είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στην Πόλη. Σε περίπτωση νίκης στη διοργάνωση της Τουρκίας, θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος που θα έχει στην κατοχή του τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό κλειστού. Μέχρι σήμερα μόλις τέσσερις άλτες έχουν καταφέρει να υπερασπιστούν τα χρυσά τους μετάλλια, ανάμεσα τους φυσικά και ο 25χρονος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.