Αυγενάκης: «Πολύ νωρίς να μιλάμε για επανέναρξη του Πρωταθλήματος»

Metrosport Team01 Μαΐου 2020

Πολύ πρώιμες θεωρεί τις συζητήσεις για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 1 ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η υγεία όλων των συμμετεχόντων.

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

Για την επανεκκίνηση στο ποδόσφαιρο: «Δεν συζητάμε ακόμη για πρωτάθλημα, όταν ακόμη προσπαθούμε να επαναφέρουμε στις προπονήσεις την αθλητική οικογένεια. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των αθλητών. Οι προπονήσεις θα γίνονται με αποστάσεις 2-3 μέτρων μεταξύ των παικτών και γκρουπ 6-8 ατόμων».

Για το πόσος χρόνος προετοιμασίας χρειάζεται για να βγούνε οι ομάδες σε αγώνες: «Έχω ακούσει απόψεις για τρεις εβδομάδες, άλλες για τέσσερις, δεν είμαστε ακόμη σ' αυτό το στάδιο" για να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Προέχει η υγεία των αθλητών και μετά πρωταθλήματα, τίτλοι κλπ.».

Για τις εγκαταστάσεις: «Δοκιμάζουμε αυτή τη στιγμή τη λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, είτε ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στους Δήμους, είτε στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας είτε των άλλων αθλημάτων. Έχουν παραδοθεί σε εγκαταστάσεις ΓΓΑ, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Η κατάσταση παρακολουθείται καθημερινά από επιτροπές γιατρών»

Για θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Γερμανίας: «Φαίνεται ότι ξεκινάει αλλά και εκείνοι έβαλαν αστερίσκους. Είδαμε την UEFA που αρχικά κούνησε το δάχτυλο στο Βέλγιο, αλλά μετά κατάλαβαν ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εν μέσω πανδημίας και έτσι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναθεώρησε την θέση της.

Πρόσθεσε: ««Η επιστημονική ομάδα της SL 1 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα ορίσει μέχρι την Δευτέρα το πρωτόκολλο. Αν δεν ισχύσει, δεν θα ανοίξουμε.

Θα γίνεται περιοδικός μοριακός έλεγχος βάσει εκτίμησης κινδύνου, περισσότερα θα πούνε για αυτό οι ειδικοί.

Ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Δεν τελειώσαμε με αυτή την ιστορία, δεν επιτρέπεται χαλαρότητα και φυσικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε καμία των περιπτώσεων για κόσμο στις κερκίδες ακόμα και στις προπονήσεις. Αυτό το ξεχνάμε».

Για το αν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο αναδιαρθρώσεων λόγω της δυνατότητας τροποποιήσεων των προκηρύξεων: «Εμείς βάλαμε το πλαίσιο. Είχαμε μία τηλεδιάσκεψη με τον κ. Λεουτσάκο και ομάδες της Super League 2 και της Football League αλλά δεν μιλήσαμε για αναδιάρθρωση. Προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.