«Αξονική τομογραφία»... του ρόστερ από τον κόουτς το πρώτο φιλικό

Δημήτρης Μπούζας30 Νοεμβρίου 2022

Ολοφάνερη πρόθεση του Λουτσέσκου στα φιλικά της διακοπής, να διαπιστώσει ποιες είναι οι δυνατότητες των παικτών που έχει αυτή τη στιγμή και σε ποιους μπορεί να ποντάρει για να βοηθήσουν, ώστε να μην χαθεί η χρονιά.

Δεν έκρυψε τις προθέσεις του (άλλωστε δεν είχε και κανένα λόγο να το κάνει) ο Ραζβάν και άνοιξε τα χαρτιά του από την πρώτη στιγμή. Η διακοπή αποτελούσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συμμαζέψει κάποια πράγματα, τα οποία προκάλεσαν ζημιές και απομάκρυναν την ομάδα του από την διεκδίκηση του ενός εκ των τριών στόχων της χρονιάς. Θέλω να πιστεύω πως έκανε και την αυτοκριτική του, ώστε να προχωρήσει με περισσότερη άνεση και με καλύτερη ψυχολογία σε συγκεκριμένες χρήσιμες αναθεωρήσεις απόψεων, που δεν αποδείχθηκαν χρήσιμες. 

Στο προχθεσινό φιλικό, το πρώτο από τα τρία που έχουν προγραμματιστεί, άπλωσε στο τερέν όλο το έμψυχο υλικό που έχει στην διάθεση του (με εξαίρεση τους τραυματίες και τους διεθνείς), δίνοντας σε όλους ανεξαιρέτως την ευκαιρία, να αποδείξουν ότι είναι άξιοι και ικανοί να σηκώσουν το βάρος και να αναλάβουν την ευθύνη της συμμετοχής τους στο βασικό σχήμα. Η κίνηση του Ραζβάν να χρησιμοποιήσει και εκείνους για τους οποίους κατηγορήθηκε ότι δεν τους είχε δώσει ποτέ την ευκαιρία για να το αποδείξουν, ασφαλώς και δεν είναι προσχηματική. Το ότι εμφανίστηκαν επιτέλους και ο Κουαλιάτα και ο Ρικάρντο, δεν το έκανε για ξεκάρφωμα. 

Κι αυτό, γιατί ο Ρουμάνος είναι και παραμένει φιλόδοξος και ως εκ τούτου για κανέναν λόγο δεν θα ήθελε να διακινδυνεύσει την ευκαιρία που του δίνεται με την συγκεκριμένη διακοπή, να επανέλθει με καλύτερες προοπτικές από αυτές που τον οδήγησαν στην απώλεια του πρώτου στόχου. Κάτι που σημαίνει αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του ρόστερ που διαθέτει – χωρίς εμμονές και διακρίσεις – παράλληλα με την ψύχραιμη και συνολική εκτίμηση μέχρι που μπορεί να φτάσει με ή χωρίς την αναγκαία όπως έχει χαρακτηριστεί μεταγραφική ενίσχυση. 

Ο Ραζβάν είναι έξυπνος και θα επιχειρήσει να αφαιρέσει από τους επικριτές του τα όσα του χρεώνουν. Προσωπικά θεωρώ σίγουρο ότι θα έχουμε και στα υπόλοιπα δύο φιλικά την ίδια τακτική από μέρους του. Μια τακτική που μοιάζει με μία «αξονική τομογραφία» ικανότητας όλων των παικτών, που αυτή τη στιγμή αποτελούν το ρόστερ. Στο πρώτο λοιπόν φιλικό είδαμε εκτός από τις εμφανίσεις κάποιων παραγκωνισμένων (Κουαλιάτα, Ρικάρντο) και την επανεμφάνιση τραυματιών που δείχνουν πανέτοιμοι να βοηθήσουν (Νάρεϊ, Βιεϊρίνια). Ιδιαίτερα συγκινητική η επιστροφή του νεαρού Μιχαηλίδη. 

Στο προχθεσινό 90λεπτο ο κόουτς είδε αρκετά από αυτά που ήθελε και που περίμενε. Η νίκη ήταν εύκολη και η εικόνα και των δύο σχημάτων που χρησιμοποίησε, ικανοποίησε. Τρία από τα τέσσερα γκολ ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικών επιθετικών ενεργειών. Ιδιαίτερα όμορφο αυτό που πέτυχε ο χαρισματικός Κωνσταντέλιας. Συνοψίζοντας, εκφράζουμε την άποψη ότι η «αξονική τομογραφία» θα συνεχιστεί και στα δύο επόμενα φιλικά. Με το ενδιαφέρον βέβαια να επικεντρώνεται με την ολοκλήρωση της μίνι προετοιμασίας, στην εκτίμηση των αποτελεσμάτων της από τον Ραζβάν Λουυτσέσκου.

ΥΓ: Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους κατ εξακολούθηση ψευδολόγους και συκοφάντες του ΠΑΟΚ και του Ιβάν. Σταγόνα όμως μέσα στον ωκεανό. Διαβάστε την καταδικαστική απόφαση: «Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή αγωγή της ασπρόμαυρης ΠΑΕ και των Ιβάν Σαββίδη, Μάκη Γκαγκάτση σε βάρος της εταιρίας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ για συκοφαντικό δημοσίευμα όπου χαρακτήριζε τον ΠΑΟΚ ως εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και στα προαναφερθέντα φυσικά πρόσωπα. Με την ίδια απόφαση επίσης, υποχρεώνεται να εξαλείψει τα δημοσιεύματα και να δημοσιεύσει την απόφαση του δικαστηρίου. Τέλος, με άλλη απόφαση, απορρίφθηκε έφεση της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τον Μάκη Γκαγκάτση, για δημοσίευμα που τον συνέδεε με τον θάνατο του Τόσκο».

ΥΓ2: Σιβυλλική χαρακτηρίζεται η δήλωση του Ραζβάν σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις μεταγραφές. Ο Ρουμάνος έδειξε με το δάχτυλο του τον Μπότο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.