Αξίζει μιας ακόμη ευκαιρίας στον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα;

Metrosport Team26 Μαΐου 2020

Οι ποδοσφαιρικές του δυνατότητες είναι δεδομένες, αλλά σε κανέναν παίκτη δεν αρκούν για να κάνει καριέρα. Χρειάζεται, παράλληλα, να διαθέτει πνεύμα ομαδικότητας και σωστό χαρακτήρα για να φτάσει να καταξιωθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Η αναφορά γίνεται για τον Άμρ Ουάρντα, ο οποίος έχει αρχίσει ξανά προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. 

Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός, στα 26 του, προσπαθεί ακόμη να... βρει τον εαυτό του και να κατασταλάξει σε μία ομάδα. Έως τώρα αλλάζει τους συλλόγους σαν τα πουκάμισα, καθώς έχει, ήδη, αγωνιστεί σε Αλ Αχλί, Αλ Ιτιχάντ, Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΛ. Το ερώτημα είναι αν αξίζει μίας ακόμη ευκαιρίας στην Τούμπα.

Αν κάποιος λάβει υπόψιν του παραπτώματα του στο παρελθόν, σίγουρα, η απάντηση είναι όχι. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι δεν μπόρεσε να τον βάλει στο κλίμα της ομάδας ένας προπονητής όπως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την μεγάλη πλειονότητα ως δίκαιος και σωστός απέναντι σε όλους, τότε ο προβληματισμός είναι ακόμη πιο έντονος. Το ρίσκο, λοιπόν, της επιστροφής του είναι αρκετά μεγάλο και τα γεγονότα που παραθέτουμε μιλούν από μόνα τους για τον άστατο χαρακτήρα του.

Ο... τριήμερος δανεισμός στην Φεϊρένσε


Τον Ιανουάριο του 2017 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ με μεταγραφή από τον Παναιτωλικό, υπογράφοντας, αρχικά, συμβόλαιο 3,5 ετών (στη συνέχεια ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2021). Το επόμενο καλοκαίρι δεν ακολούθησε την υπόλοιπη ομάδα στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και στις 9 Αυγούστου παραχωρήθηκε δανεικός στην Φεϊρένσε. Ωστόσο, μετά από τρεις μέρες ξέσπασε σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Αιγύπτιο, όπως αποκάλυψε τότε η πορτογαλική εφημερίδα Record. Κατηγορήθηκε ότι παρενόχλησε τις γυναίκες δύο συμπαικτών του και χωρίς δεύτερη σκέψη απομακρύνθηκε.

MVP του πρωταθλήματος στον Ατρόμητο

Επόμενη στάση του ήταν ο Ατρόμητος, όπου έδειξε ότι ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Ολοκληρώνει την σεζόν με 11 γκολ και επτά ασίστ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, και εξελίχθηκε στον MVP της Super League. Οι εμφανίσεις του, δικαιολογημένα, οδήγησαν τους επιτελείς του Δικεφάλου στην απόφαση να του δώσουν ακόμη μία ευκαιρία, με την ελπίδα ότι θα είναι πιο ώριμος. Το καλοκαίρι του 2018 γύρισε στον ΠΑΟΚ και στις 21 Αυγούστου σημείωσε ένα σημαντικό γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα, χαρίζοντας στον Δικέφαλο μία πολύτιμη ισοπαλία.

 Προβλήματα και νέος παραγκωνισμός

Ωστόσο, στην πορεία ήρθε σε κόντρα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αιτία ήταν η στάση του ποδοσφαιριστή όταν του γνωστοποιήθηκε ότι δεν θα βρίσκεται στους πρώτους έντεκα που επιλέχθηκαν για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μάλιστα, είχε δώσει συνέχεια καθώς δεν πήγε ούτε στο χαλάρωμα και τέθηκε ξανά εκτός ομάδας. Στις 24 Ιανουαρίου 2019 επανήλθε στο γνώριμο περιβάλλον του Ατρομήτου, για το υπόλοιπο της σεζόν 2018-19.

Η Λάρισα και το περιπετειώδες φινάλε

Στις 30 Αυγούστου του 2019, ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΛ για τον ετήσιο δανεισμό του. Εξελίχθηκε σε έναν από τους πυλώνες της Λάρισας, καταγράφοντας συνολικά, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, επτά γκολ και έξι ασίστ. Το φινάλε της συνεργασίας του με την θεσσαλική ομάδα, ωστόσο, κλείνει με... πειθαρχικό παράπτωμα. Ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε την απομάκρυνση τόσο του Αιγύπτιου, όσο και του Μασούρα, πριν την ολοκλήρωση της σεζόν και, πλέον, ο Ουάρντα προπονείται ατομικά στη Νέα Μεσημβρία εν αναμονή των αποφάσεων για το μέλλον του.

Ο σάλος στην εθνική Αιγύπτου μετά την καταγγελία μοντέλου


Περιπέτειες ο Ουάρντα δεν είχε μόνο στους συλλόγους που αγωνίστηκε. Είχε και ως μέλος της εθνικής Αιγύπτου. Μοντέλο τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση και στην πατρίδα του είχε γίνει μεγάλος ντόρος, το καλοκαίρι του 2019, εν μέσω των υποχρεώσεων για το Κόπα Άφρικα. Αρχικά, αναφέρθηκε ότι θα αποκλειστεί μόνιμα από την εθνική, ωστόσο, ζήτησε συγγνώμη και, τελικά, συγχωρέθηκε. Πιο συγκεκριμένα, η Μερχάν Κέλερ -που διέμενε στο Κατάρ- δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από τη συνομιλία της με τον Αμρ Ουάρντα, βάζοντάς τον σε νέους μπελάδες.

Εσείς θα τι θα αποφασίζατε, την επιστροφή του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ ή τον νέο δανεισμό του;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.