Αξιζε τη νίκη, τον αδίκησε ο Πορτογάλος

Γιώργος Καστάνης31 Οκτωβρίου 2020

Γράφει οΓιώργος Καστάνης

Δεύτερη ισοπαλία, αυτή την φορά εκτός έδρας για τον πέμπτο όμιλο του Europa League, απέναντι σε μία ομάδα που ερχόταν με «φόρα» από συνεχόμενες επιτυχίες, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να την «τιθασεύσει», άξιζε να την κερδίσει, αλλά και ο βαθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για την συνέχεια.

Την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον Δικέφαλο, όσον αφορά την αποχώρηση του Αμπέλ Φερέιρα με προορισμό την Βραζιλία και την έλευση του Πάμπλο Γκαρσία στην πρώτη ομάδα (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες στην σελίδα 16 στη σημερινή έκδοση), ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε περίφημα στο δύσκολο, χθεσινό, εκτός έδρας παιχνίδι. Αξιζε την νίκη, καθώς είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες σε σύγκριση με την Γρανάδα, δεν επέτρεψε στους παίκτες της Ισπανικής ομάδας να δημιουργήσουν χτυπητή φάση στην εστία του Ζίβκοβιτς, ενώ αδικήθηκε ξεκάθαρα στο φινάλε. Όταν ο Πορτογάλος διαιτητής, δεν καταλόγισε ολοκάθαρο πέναλτι, υπέρ του Σβάμπ.

Δυστυχώς, η απουσία του VAR από τους αγώνες των ομίλων του Europa League, αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι. Γιατί πρακτικά, αυτό το ξεκάθαρο πέναλτι, εφόσον δίνονταν, ο Δικέφαλος θα έπαιρνε το «διπλό» και θα είχε ακόμη καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε Stop στην τρίτη της Ισπανικής Λίγκας, Γρανάδα (συμμετέχει για πρώτη φορά στους ομίλους), οι παίκτες του έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και έφυγαν με θετικό πρόσημο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε ορθολογικά την ομάδα του, προβλέποντας πως ο αντίπαλος θα έχει την κατοχή της μπάλας, θα επιδιώξει να πιέσει. Όμως με τον έμπειρο Κρέσπο δίπλα στους Βαρέλα και Ινγκασον, έδεσε ακόμη περισσότερο την άμυνα, ενώ με τον ανεβασμένο Ντόουγκλας δίπλα στον Σβάμπ, είχε καλύτερη κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή. «Παραφωνία» του χθεσινού ΠΑΟΚ ήταν ο Τσόλακ, ο οποίος ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ δείχνει πως υστερεί και σε άλλους τομείς.

Ο ΠΑΟΚ με δύο βαθμούς στον όμιλό του, είναι μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης, όμως θα χρειαστεί να κάνει νίκες για να διεκδικήσει τον στόχο που έχει τεθεί στην Ευρώπη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.