«Άξιος τίτλος για τη Λάρισα, κόντρα σε άξιο αντίπαλο»

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος22 Ιουνίου 2020


Ο Γιώργος Πλίτσης έκανε... βουτιά στο παρελθόν, ενθυμούμενος τον προ 35ετίας νικηφόρο τελικό της ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»...

«Τα πάντα θυμάμαι. Για εμάς σαν ομάδα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία, η οποία πιστεύω μπορούσε να έρθει νωρίτερα το 1981-82 με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Φιλαδέλφεια. Είχαμε ακόμη μια συμμετοχή στον τελικό, πάλι με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε παράπονα από τη διαιτησία στον πρώτο τελικό, του 1981-82. Στον δεύτερο δεν μπορούσαμε να χτυπήσουμε εκείνο το παιχνίδι. Στο 1985 ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη την εποχή, είχε βγει Πρωταθλητής. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί εκείνη την ημέρα. Είχε ο ΠΑΟΚ κάποια προβλήματα, είχε φύγει ο Χρήστος Δημόπουλος. Η ΑΕΛ φαινόταν πως ήταν καλύτερη. Παρά το 2-0, περίπου στο 50’ με τον Σκαρτάδο μείωσε ο ΠΑΟΚ, αλλά ήμασταν πολύ καλύτεροι και πήραμε άξια τον τίτλο, κόντρα σ’ έναν πολύ άξιο αντίπαλο».


Για τη σημερινή εικόνα της ΑΕΛ σε σύγκριση με την τότε ομάδα σχολίασε:

«Εκείνη η ομάδα δεν θα ξαναπεράσει από τη Λάρισα. Ήταν ένα πολύ καλό κράμα παικτών, ενθουσιασμού των φιλάθλων, το οποίο εξελίχθηκε στη μεγάλη ομάδα που πήρε το Πρωτάθλημα έπειτα. Προσπαθεί να κάνει κάτι καλύτερο. Δεν με ικανοποιεί όμως η τωρινή ΑΕΛ. Η ομάδα πρέπει με επιτυχίες και μεγάλες νίκες να φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο». 


«Είμαι εδώ, αν με χρειαστεί ο Ηρακλής»

Για την άλλη μεγάλη του αγάπη, τον Ηρακλή, ο Γιώργος Πλίτσης, σχολίασε:

«Μαρτύριο είναι αυτό που περνάει ο Ηρακλής. Είναι κρίμα από τον Θεό. Με όλους έχω επαφή από την ομάδα. Δεν ακούγεται τίποτα για τον Ηρακλή. Από παλιούς συμπαίκτες και παράγοντες ρωτάω να μάθω νέα. Ο Ηρακλής είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες αυτής της εποχής. Σαν μέλος της ομάδας, πιστεύω έζησα καταπληκτικές, ονειρικές στιγμές και στεναχωριέμαι πολύ. Κάποιος πρέπει να συσπειρώσει τον κόσμο. Με το πρώτο τηλέφωνο, αν μου ζητηθεί οτιδήποτε εγώ θα είμαι εκεί παρόν».


«Ο Πασχαλάκης θέλει εμπιστοσύνη»

Ερωτηθείς για τον καλύτερο γκολκίπερ στη φετινή Super League, ο Γιώργος Πλίτης εκτίμησε: 

«Δεν είναι τοπικιστικό. Θεωρώ ότι ο Κρίστινσον της ΑΕΛ έκανε πολύ καλή χρονιά. Και ο Σα του Ολυμπιακού. Από τους Έλληνες σταθερά βήματα έχει κάνει ο Διούδης. Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Ο Πασχαλάκης ήταν λογικό κάποια στιγμή να κουραστεί. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ζίφκοβιτς. Κι αυτός σε κάποια ματς δεν απέφυγε λάθη. Το ίδιο και Πασχαλάκης που αν δείξει εμπιστοσύνηέχει τρομερά σωματικά προσόντα να πάει παραπάνω».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.