Όρθιος, αξιόμαχος, αλλά και άτυχος Άρης στο ΟΑΚΑ

Χάρης Δημαράς20 Ιουνίου 2020

O Αρης παρά τις σημαντικές του απουσίες, αλλά και τη μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό του Βέλεθ και του Σόουζα στη διάρκεια του αγώνα αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, στάθηκε όρθιος στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν αξιόμαχος και πήρε την ψυχολογία που χρειαζόταν εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου με την ίδια αντίπαλο την Τετάρτη στο «Βικελίδης». Η ομάδα του Ενινγκ άντεξε στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, έδειξε σε αρκετά σημεία του ματς την ποιότητά της και ανάγκασε την Ενωση σε ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει στη δεύτερη θέση ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ. 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤO LIVE

Οσκαρ ατυχίας

Το ματς άρχισε με μια αγκωνιά του Λόπες στον Ματίγια στο κέντρο του γηπέδου, την οποία δεν είδε ο Παπαπέτρου και άφησε το παιχνιδι να εξελιχθεί χωρίς να τιμωρήσει τον αμυντικό της Ενωσης. Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει και στο επόμενο λεπτό είχε μια τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Αραούχο, ο οποίος πήρε κεφαλιά πάσα από τον Σβάρνα, αλλά δεν μπόρεσε από πολύ κοντινή απόσταση να νικήσει τον Κουέστα.

Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να ισορροπούν αλλά η ατυχία χτύπησε στο 11’ οταν ο Λιβάγια με έναν άγαρμπο μαρκάρισμα έριξε κάτω τον Φραν Βέλεθ, που τραυματίστηκε στον αριστερό μηριαίο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Τη θέση του πήρε ο Μπα με τον Ενινγκ να αλλάζει αναγκαστικά αμυντικό δίδυμο. Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Κρίστισιτς στο 22’, ενώ οι φιλοξενολυμενοι ένα σουτ του Τόνσο. Όμως η ατυχία συνεχίστηκε για το συγκρότημα του Ενινγκ καθώς στο 27’ σε μια απίστευτη φάση ο Δεληζήσης τραυμάτισε κατά λάθος στο γόνατο του Ούγκο Σόουζα, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί και τη θέση του να παίρνει ο Λάρσον.

Ο Αρης φάνηκε να επηρεάζεται τα επόμενα λεπτά και κινδύνευσε σοβαρά στο 41’ σε σουτ του Σιμάνσκι που δεν μπόρεσε να βρει στόχο από καλή θέση και στο τρίτο λεπτό των καθυσερήσεων του πρώτου μέρους με τον Αραούχο να αστοχεί σε μοναδικό τετ α τετ.

Με τους καλύτερους οιωνούς...

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Άρη, καθώς στο 53’ ο Μάνταλος αψυχολόγητα έριξε κάτω τον Μπα (κι ενώ ο Μπάρκας είχε μπλοκάρει), με τον Παπαπέτρου να καταλογίζει πέναλτι αφού είδε το VAR. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι πάντως απάντησαν γρήγορα, δέκα λεπτά αργότερα, με τον Μάνταλο να πασάρει παράλληλα από τα αριστερά για τον επερχόμενο Αραούχο να σουτάρει και να ισοφαρίζει, παρά την προσπάθεια του Κουέστα.

Ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και παρά την ισοφάριση ξαναπήρε το προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι στο 69΄κινδύνευσε σοβαρά από τον Σιμάνσκι. Στο 75’ λοιπόν ο Τόνσο σέντραρε από τα αριστερά και ο Νίκολας Μαρτίνεζ που είχε περάσει αλλαγή με περίτεχνη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα, διαμορφώνοντας το 1-2.

Ο Αρης δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι τέλος το τρίποντο, η Ενωση πίεσε και στο 86’ ισοφάρισε με πέναλτι που υπέπεσε ο Τόνσο για μαρκάρισμα στον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος το εκτέλεσε και νίκησε τον Κουέστα για το τελικό 2-2, αφού στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες των δύο ομάδων να δείχνουν εξουθενωμένοι από την προσπάθεια.

H ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Παπαπέτρου δεν είδε απευθείας τη φάση του πέναλτι του Μάνταλου (χρειάστηκε το VAR), ενώ έχασε και την αγκωνιά του Λόπες στην αρχή του ματς, αλλά και μια κίτρινη του Κρίστισιτς. Ασφαλώς όχι και η καλύτερη διαιτησία που έχει κάνει.

Ο MVP: Σάσα και Ματίγια έκαναν καλή δουλειά στο κέντρο, ο Κουέστα παρά τα δύο τέρματα που δέχθηκε ήταν καλός, όμως ο παίκτης που ξεχώρισε με την κινητικότητά του από τη στιγή που μπήκε και εξελίχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Νίκο Μαρτίνες. Ο Αργεντίνος εισήλθε στο 60' στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε το δεύτερο γκολ και γενικά έδειξε ορεξάτος, προσθέτοντας ευατόν στις επιλογές του Ενινγκ ακόμη και για την ενδεκάδα στο επόμενο ματς.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης (87' Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάια (59' Ολιβέιρα), Βέρντε (81' Αλμπάνης), Αραούχο

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (60' Ντιγκινί), Σόουζα (30' Λάρσον), Δεληζήσης, Βέλεθ (13' Μπα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60' Μαρτινές), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.