«Αυτή η υπόθεση δεν είναι τίποτα μπροστά στη διαφθορά που υπάρχει»

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κύπριος διαιτητής Μάριο Παναγή και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει στην Κύπρο και είχε ως αποτέλεσμα δύο συλλήψεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έγιναν δύο συλλήψεις μετά από καταγγελίες ποδοσφαιριστών. Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της αστυνομίας και διερευνάται. Από τους δύο συλληφθέντες, ο ένας είναι πρόεδρος ομάδας και πρώην διεθνής διαιτητής και ο άλλος είναι διαιτητής. Από όσα διαβάζω είναι μια υπόθεση που διερευνάται, τα παιδιά είναι υπό κράτηση και αναμένονται τα περαιτέρω βήματα της αστυνομίας. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην υπόλοιπη διαφθορά που υπάρχει. Οι στημένοι αγώνες είναι αυτά που φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Οι συμφωνίες που γίνονται από τους σχετιζόμενους με το ποδόσφαιρο είναι αυτά που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ο κόσμος βλέπει απλά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι τι γίνεται στο παρασκήνιο. Εγώ με ανάρτησή μου στα social media έθεσα κάποια ερωτήματα.

Ο διαιτητής ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας, η οποία υπάγεται στην Ομοσπονδία. Επομένως, να αγγίξουμε και άλλους ή μόνο τον διαιτητή; Υπήρξε παρέμβαση για τον ορισμό του διαιτητή; Αν υπήρξε παρέμβαση γιατί ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας που είναι Γάλλος τον όρισε; Τα ζητήματα είναι μεγάλα και πρέπει αγγίξουν μεγάλα ψάρια. Εδώ έχουμε έναν πρόεδρο ομοσπονδίας ο οποίος βροντοφωνάζει απών. Βρίσκεται στο εξωτερικό. Ίσως δεν θέλει να τοποθετηθεί διότι βρίσκεται στο στόχαστρο οπαδών αρκετών ομάδων. Ζητούν την παραίτησή του. Ίσως έφτασε η ώρα να γίνει η εξυγίανση και εδώ όπως και στην Ελλάδα που πήραν μέτρα οι πολιτικοί και απείλησαν με έξοδο της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πιστεύω ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.