Australian Open: Πρώτο βήμα για την Παπαμιχαήλ, εκτός η Γραμματικοπούλου

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2023

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πέτυχε την πρώτη απο τρείς νίκες που χρειάζεται για να μπει στο κυρίως ταμπλο του Australian Open(16-29/1), ενώ η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα και αποκλείστηκε απο τα προκριματικά.

Η Νο.2 Ελληνίδα τενίστρια (Νο.158 στον κόσμο) πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των προκριματικών με άκρως θριαμβευτικό τρόπο, καθώς επικράτησε της Ρέκα Λούκα Γιάννα από την Ουγγαρία (Νο.111 στον κόσμο και Νο.10 του ταμπλό) με 6-1, 6-0. Παρότι έχασε μόνο ένα game, ο αγώνας διήρκησε 1 ώρα και 19 λεπτά.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Δέσποινα σημειώνει νίκη στα προκριματικά του ΑΟ (έπαιξε και πέρυσι) και για να συνεχίσει την πορεία της καλείται τώρα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Όλγκα Ντανίλοβιτς (Νο.153), κόρης του θρυλικού Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, που λύγισε με 6-2, 6-4 τη Βραζιλιάνα Καρολίνα Άλβες.

Η 21χρονη τενίστρια από τη Σερβία, έχει έναν τίτλο WTA στην κατοχή της και το 2021 είχε περάσει στο κυρίως ταμπλό Australian Open μέσω προκριματικών. Είχε νικήσει, μάλιστα, την Πέτρα Μάρτιτς στο ντεμπούτο της.

Η Δέσποινα κυνηγάει την πρώτη της συμμετοχή σε Grand Slam και δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

Η Βαλεντίνη (Νο.201), από την πλευρά της, έχοντας σε κακή μέρα το σερβίς της, ηττήθηκε από την Μαρίνα Μπασόλς Ριμπέρα (Νο.125 στον κόσμο και Νο.18 του ταμπλό) με 6-2, 6-1 και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη της παρουσία της στο αυστραλιανό major. Η επόμενη αντίπαλος της Ισπανίδας είναι η Κριστίνα Μλαντένοβιτς, άλλοτε Νο.10 στον κόσμο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.