«Ασυμπτωματικός» ήταν κι ο Αυγενάκης

Αρις Νικολάκης22 Απριλίου 2020

Ουδεμία ένδειξη μη ορθής λειτουργίας του ως πολιτικού καταγραφόταν για τον υφυπουργό Αθλητισμού. Αντίθετα. Αρνητικό φαινόταν σε οποιαδήποτε… ιό κακής πολιτικής λειτουργίας κάθε τεστ σκέψης και πράξης του. Όταν μάλιστα, επισκέφθηκε την Τούμπα; Μετά βαΐων και κλάδων έγινε αποδεκτός. Υγιέστατη ήταν η δράση του ως πολιτικού.

Με λίγα λόγια; Ουδέν σύμπτωμα … εκτροπής από τον ορθό δρόμο της ισοτιμίας και της ισονομίας είχε ως σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν – για να είμαστε στο πνεύμα της εποχής – «ασυμπτωματικός» ο Λευθέρης Αυγενάκης! Ως εκ τούτου και στον ΠΑΟΚ θεωρούσαν θετική την επιλογή του ως υφυπουργού αθλητισμού. Δεν υπήρχαν ενστάσεις γι’ αυτήν. Καλοδεχούμενη ήταν κατ’ αρχήν…

Και στη συνέχεια; Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα! Ναι, έτσι ακριβώς όπως δηλώνουν έκπληκτοι συγγενείς φίλοι και γείτονες στις τηλεοπτικές κάμερες. Πέφτουν από τα σύννεφα όταν γκρεμίζεται η θετική εντύπωση τους για πρωταγωνιστές αρνητικών γεγονότων.

Θα θυμάστε πως κι εμείς συμμετείχαμε στην καθολική αποδοχή του Λευθέρη Αυγενάκη ως υφυπουργού. Κι ουχί δια λόγων αλλά δια έργων. «Verba volant, scripta manent», έλεγαν οι Ρωμαίοι. Ήτοι, «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Για των λόγων μας το αληθές… Η κατάθεση της άποψης μας περί της ευτυχούς θέσης μας για την επιλογή ενός ελπιδοφόρου υφυπουργού Αθλητισμού στη νυν Κυβέρνηση. Καθώς είχε χαθεί κάθε ελπίδα για τον ομόλογο του της τέως (συγ)Κυβέρνησης.

Κι ενώ πετούσαμε στα σύννεφα, βρεθήκαμε καταγής! Αρχής γενομένης από τη σύνθεση της ΕΕΑ. Τότε έπεσαν οι μάσκες. Τότε αντιληφθήκαμε πως πέσαμε από τα σύννεφα. Τότε η τέως (συγ)Κυβέρνηση βρήκε… σύμμαχο στη Βόρεια Ελλάδα, τον υφυπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε στελέχη και ψηφοφόροι αλλά και βουλευτές της. Οι τελευταίοι δεν ακούγονται όταν το λένε. Μασάνε – βλέπετε – τα λόγια τους όντες στη μέγγενη… Από τη μία η αλήθεια κι από την άλλη η πειθαρχία στην κομματική γραμμή της σιωπής!

Είτε έτσι, είτε αλλιώς δεν προς τιμήν τους αυτή η αφωνία. Διαφωνείτε;

Πέσαμε λοιπόν, από τα σύννεφα. Δεν δικαιολογούμαστε περί τούτου. Αιτιολογούμαστε απλά.

Ήταν λοιπόν, «ασυμπτωματικός» κι ο Λευθέρης Αυγενάκης στον οποίο κατά τα άλλα – πέραν της μεταφορικής αναφοράς μας - υγεία ευχόμαστε. …

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και δια λόγων και δια έργων έβλαψε σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Ο Πρωταθλητής κι ο Κυπελλούχος ενεπλάκη σε μία περιπέτεια εξ αιτίας μιας σκευωρίας την οποία – αν μη τι άλλο – ανέχθηκε ο Λευθέρης Αυγενάκης. Αν μη τι άλλο!

Δεν θεωρείται τυχαία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Κι από την ΚΑΕ κι από τον Ερασιτέχνη μάλιστα… Persona non grata! Ο Ενιαίος ΠΑΟΚ έχει περιποιηθεί δεόντως (δίχως να υπερβεί τα όρια) τον Λευθέρη Αυγενάκη. Κι αυτός; Οτιδήποτε κι εάν άρθρωσε… Δεν έπεισε. Περισσότερο εκτέθηκε. Και σε ό, τι αφορά δε τη Νέα Τούμπα; Από την στιγμή κατά την οποία το μεγαλεπήβολο έργο του Ιβάν Σαββίδη έχει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τι να πει ο Λευθέρης Αυγενάκης;

Θα έχει μάλιστα, ενδιαφέρον για το τι θα πει ο υφυπουργός Αθλητισμού (εάν κι εφ΄ όσον παραμείνει στη θέση του, οπότε η νυν Κυβέρνηση θα τα θέλει και θα πάθει) όταν αρνηθούν στον ΠΑΟΚ, να κάτσουν στον ίδιο τραπέζι μαζί του για τη Νέα Τούμπα. Θα πει πως εάν δεν κάτσουν, δεν προχωρά το μεγαλεπήβολο έργο; Για να δούμε, τι θα δούμε…

Ομολογούμε πάντως, τη σφοδρή ενόχληση μας. Απλωνόμασταν και μιλούσαμε σε όλους για θησαυρό κι αυτός αποδείχθηκε άνθρακες! Πώς να το παίρναμε χαμπάρι όμως, και να μαζευόμασταν; Ήταν… «ασυμπτωματικός». Ουδέν σύμπτωμα αδικίας, μεροληψίας, αφροσύνης και γενικά κακής λειτουργίας ως πολιτικού είχε.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.