Ασβεστη δίψα και ισχυρές προσωπικότητες

Γιώργος Ζαΐρης21 Μαΐου 2022

Πριν από πολλά χρόνια η είδηση στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ήταν αν πληρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές ή αν υπήρχαν προσφυγές.

Η είδηση επίσης ήταν αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε αδειοδότηση και είχε συμπληρωμένο τον φάκελο. Ξενύχτι στην εφημερίδα και ρεπορτάζ που έπρεπε να γράψεις αλλά αισθανόσουν άδειος. Τα χρόνια πέρασαν. Ηρθε ο Ιβάν Σαββίδης και το δοξασμένο 2017 όταν στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ σήκωνε το πρώτο Κύπελλο μετά το 2003. Η ιστορία από εκεί και πέρα γνωστή. 

Σε εκείνη την ενδεκάδα στον τελικό του Πανθεσσαλικού ο Κρέσπο με τον Βαρέλα και τον Μπίσεσβαρ. Εξι χρόνια μετά αυτοί είναι έτοιμοι να σηκώσουν το πέμπτο Κύπελλο μέσα σε έξι χρόνια. Εχοντας ήδη το αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ.

 Πόσο άλλαξε ο ΠΑΟΚ. Γιγάντωσε μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Εκανε πλέον τον οπαδό του να πανηγυρίζει μόνο τους τίτλους. Σήμερα λοιπόν στο ΟΑΚΑ θέλει να πανηγυρίσει έναν ακόμη. Γιατί πολύ απλά η δίψα είναι άσβεστη. Και το ευχάριστο είναι πως και εντός του αγωνιστικού χώρου είναι το ίδιο και ίσως ισχυρότερη η επιθυμία για την κούπα. 

Γιατί αυτές μένουν στην ιστορία. Και αυτή ειδικά θα γραφτεί με χρυσά γράμματα. Γιατί έχει αποκλείσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Στις έδρες τους. Τι πιο μάγκικο Κύπελλο να κερδίσει και τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και ο πιο κομπλεξικός δεν θα έχει να πει κάτι. Αλλά γιατί να ασχοληθούμε με αυτούς; Ας εστιάσουμε στον ΠΑΟΚ. Σε μια χρονιά που έγιναν λάθη (δεν γέμισε το ρόστερ για να μπορέσει η ομάδα να αντέξει τόσα παιχνίδια) ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πάρει ξανά ένα τρόπαιο. 

Και να κοιτάξει ΑΜΕΣΑ την επόμενη μέρα με αποφασιστικότητα για έναν ακόμη πιο ισχυρό ΠΑΟΚ. Σήμερα λοιπόν αυτή η άσβεστη δίψα και οι ισχυρές προσωπικότητες καλούνται να οδηγήσουν την ομάδα στον θρίαμβο. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει να πάρει τρόπαιο οκτώ χρόνια. Με έναν πολύ καλό προπονητή στον πάγκο της. Αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει το δικό του παιχνίδι. 

Ο Λουτσέσκου θυσίασε αρκετά πράγματα στα πλέι οφ και τελικώς κατάφερε να δει τον ΠΑΟΚ να τερματίζει δεύτερος (δεν είναι επιτυχία). Σήμερα αυτές οι θυσίες πρέπει να φέρουν καρπούς. Υπάρχουν οι παίκτες που είναι έτοιμοι για τον last dance. Υπάρχουν και οι παίκτες που θέλουν να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο. Ενα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού. 

Που μπορεί να γίνει ένα ποτάμι που μπορεί να παρασύρει τον Παναθηναϊκό. Δεν θα σταθώ στο ποιος θα παίξει. Βασικό αλλά θα το προσπεράσω. Θα σταθώ στο πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Χρειάζεται καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και πείσμα. Ωστε με το τελευταίο σφύριγμα του Λαόθ να δούμε ξανά στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ Κυπελλούχο Ελλάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.