Ασταμάτητος Τσιτσιπάς, «πέταξε» στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Γιώργος Καραγιάννης09 Ιουνίου 2021

 Τι και αν απέναντί του είχε τον κακό του δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ που τον είχε νικήσει έξι από τις επτά φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι. Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος και μετά από πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στους «4» του Ρολάν Γκαρός όπου και τον περιμένει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

 Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες, ούτε καν στο σέρβις του Μεντβέντεφ, έφτασε με άνεση στο 6-3 γκέιμ.

 Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα για τον Τσιτσιπά και αυτό γιατί ένα μικρό μπλακ άουτ επέτρεψε στον Μεντβέντεφ να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 στα γκέιμ να το κάνει 3-4 και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την κατάκτησή του. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όμως, διατήρησε την ψυχραιμία του και έφτασε στο 2-0 επικρατώντας στο τάι μπρέικ με 7-3 πόντους (7-6).

 Στο τρίτο σετ ο Μενβέντεφ επιχείρησε να αντεπιτεθεί και κατάφερε κάνοντας break να προηγηθεί και με 4-2 στα γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς, όμως, αντέδρασε και πάλι με ψυχραιμία. Πήρε πίσω το μπρέικ και προηγήθηκε με τη σειρά του με 4-5 και τελικά κατέκτησε και το τρίτο σετ με 7-5.

Πλέον δικαιούται να πιστεύει πως μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, να παλέψει για την κατάκτηση του τίτλου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.