Ασπρόμαυρη η σημερινή Marca: Στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2022

Σε μια ξεχωριστή κίνηση προχώρησε η ισπανική εφμηερίδα Marca, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα (21/9) χωρίς χρώματα στις σελίδες της με σκοπό να στείλει ηχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού με αφορμή την χυδαία ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους από μερίδα οπαδών στο Μαδριλένικο ντέρμπι μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ.

Ο Βραζιλιάνος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την περασμένη Κυριακή, με θύτες οπαδούς της Ατλέτικο που φώναζαν εμετικά συνθήματα εις βάρος του έξω από το "Γουάντα Μετροπολιτάνο" πριν από την έναρξη του ντέρμπι με την Ρεάλ, με το γεγονός αυτό όχι μόνο να μην περνάει στα ψιλά αλλά να γίνεται πρώτο θέμα στην ποδοσφαιρική Ισπανία εδώ και λίγα 24ωρα.

Αυτή είχε να κάνει με την αφαίρεση του χρώματος από όλες τις σελίδες, στην έντυπη έκδοσή της, με την ιστορική μαδριλένικη εφημερίδα να αναφέρει πως επέλεξε να το κάνει για να καταδείξει πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά πουθενά στην κοινωνία.

PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ MARCA (21/09/22)

Η ισπανική κοινωνία αντέδρασε γρήγορα και ομόφωνα για να καταδικάσει απερίφραστα αυτό που συνέβη. Από την ίδια την Ατλέτικο, η οποία εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση ανακοινώνοντας δραστικά μέτρα για την άμεση αναγνώριση και αποβολή των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός από τον σύλλογο μέχρι το Κογκρέσο των Βουλευτών.

Η MARCA θέλησε να συμμετάσχει σε αυτήν την κοινωνική κατακραυγή και, για το λόγο αυτό, η έντυπη έκδοση της εφημερίδας την Τετάρτη (21/09) δημοσιεύεται από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα ασπρόμαυρη.

Όσον αφορά στο πρωτοσέλιδό της; Σε αυτό φιγουράρει ο φορ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Νίκο Γουίλιαμς, με τον νεαρό φορ -ο οποίος είναι μεταξύ των νέων προσώπων που κάλεσε στην εθνική Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε, να δηλώνει: "Ουδείς γεννιέται ρατσιστής, είναι θέμα παιδείας".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.