Ας σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του!  

Γιώργος Ζαΐρης19 Οκτωβρίου 2020

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έφυγε για έκτο συνεχόμενο ματς από το ΟΑΚΑ αήττητος αλλά αυτό που έχει καρφωθεί στο μυαλό των φίλων της ομάδας είναι ένα τεράστιο γιατί. Γιατί χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81' της αναμέτρησης για να δούμε επιτέλους τετράδα στην άμυνα και υπεροπλία στο χώρο του κέντρου. Ο Φερέιρα έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως δεν είναι θιασώτης ενός συστήματος αλλά πλέον έχει φτάσει στα όρια της εμμονής και αυτό ο ΠΑΟΚ πήγε και χθες να το πληρώσει. 

Ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ΑΕΚ με πολλά προβλήματα θυσίασε ένα πρώτο μέρος και πλήρωσε το ότι δεν είχε τρίτο χαφ (πολύ περισσότερο όταν ένα από αυτά ήταν ο Εσίτι). Στο ματς με τον ΟΦΗ πήγε να κάνει τη ζημιά ο Ναμπί χθες την έκανε ο Τάνκοβιτς με τον Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύται την πάσα του συμπαίκτη του στη μια και μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς. 

Ναι, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσόλακ στο ματς αλλά ο Κροάτης δεν έχει μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Το ότι ο ΠΑΟΚ δαπάνησε πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει δεν σημαίνει πως πρέπει να έχει και τη φανέλα βασικού. Χωρίς προπονήσεις στα πόδια του καθώς δέκα μέρες ήταν με την Εθνική επιλέχθηκε να αγωνιστεί με τον Σφιντέρσκι να παραμένει στον πάγκο. Αλλά όλη η ουσία του χθεσινού αγώνα ήταν το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Έπαιξε με τετράδα πίσω, ο ΠΑΟΚ απέκτησε υπεραριθμία μπροστά και ήρθε το γκολ από τη συνεργασία των τριών παικτών που ο Φερέιρα έριξε μέσα στο ματς. Όπως θα μπορούσε να είχε πετύχει και ένα δεύτερο. Και εδώ θέλω να σταθώ: οι αλλαγές του Φερέιρα και η αλλαγή του συστήματος έφεραν την ισοπαλία και την τεράστια ευκαιρία στο τέλος. 

Και η ερώτηση είναι απλή: ο ΠΑΟΚ με τετράδα πίσω και με τρία και όχι δυο χαφ στο κέντρο δεν είναι πιο ουσιαστικός; Είναι. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ο Αμπέλ Φερέιρα που ναι δουλεύει σκληρά θα σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του αλλά και την ομάδα. Γιατί αποδείχθηκε ότι η ποιότητα υπάρχει αλλά και το σύστημα την αναδεικνύει.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.