Ας κοιταχτούν θαρραλέα στον καθρέφτη τους κι ας μας διαψεύσουν όλους

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Μαρτίου 2021

Eίναι προ πολλού ξεκάθαρο ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει ποιότητα σε κάποιες θέσεις και στις υπόλοιπες, που είναι οι περισσότερες, αποτελείται από παίκτες πουν δεν έχουν τα προσόντα για να ανταποκριθούν στους στόχους της ομάδας. Ας το πούμε ωμά: Με Πασχαλάκη, Βαρέλα, Κρέσπο (έτσι όπως κατάντησαν μετά τις εμφανίσεις τους στη διετία 2017-2019) και με Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ελ καντουρί, Μουργκ, Νινούα, Αουγκούστο, Μιχάϊ, σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπαίνεις. Ούτε Πρωτάθλημα παίρνεις. Πιθανότατα το ίδιο ισχύει για τον άλλοτε σπουδαίο Καγκάβα, που, μέχρι στιγμής, το παίζει διευθυντής ορχήστρας, ενώ ο ίδιος είναι φάλτσος, τον Ουαγκέ, τον Μπάμπα, τον Περέιρα και τον Μπράντονιτς, που ακόμη πάντως δεν τον είδαμε. Φοβάμαι ότι ισχύει και για τους δύο φορ, τον Σφιντέρσκι και τον Κρμέντσικ. Τους εκτιμώ και τους δύο, αλλά αναρωτιέμαι αν η ποιότητά τους αρκεί για να δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού βέβαια ξαναγίνει πρωταθλητής.

Αφήνω έξω όλους τους νεαρούς Ελληνες, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα έχουν να δώσουν (ήδη μετά τον Τζόλη προκύπτει και ο Τσιγγάρας) και μας μένουν ποιοι; Οι εξής έξι: Ινγκασον, Βιειρίνια, Σβαμπ, Τζόλης, Ουάρντα και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Με βάση την εικόνα του ΠΑΟΚ τους δύο τελευταίους μήνες, μόνο αυτοί πείθουν. Και εδώ έρχονται τα εξής ερωτήματα: Αν ο Τζόλης πουληθεί και ο Βιειρίνια, όπως θα είναι λογικό, μείνει ακόμη πιο πίσω του χρόνου λόγω ηλικίας, πώς θα “χτίσει” τον κορμό του ο ΠΑΟΚ γύρω μόνο από τέσσερις παίκτες; Είναι δυνατόν να αποκτήσει το καλοκαίρι... 20 παίκτες, άντε 15, αν παραμείνουν και πέντε από τους Ελληνες νεαρούς; Κι αν επιχειρήσει να αποκτήσει 15 παίκτες, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα φορέσει ακόμη χειρότερα παλτά από αυτά που ψωνίζει συνήθως;

Στο μεταξύ, η ομάδα πάει να παίξει με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο. Δύο τινά μπορούν να συμβούν. Η θα δώσει το φιλί της ζωής στον Παναθηναικό, που είναι πάλι έτοιμος να καταρρεύσει, ή θα πάρει τρεις βαθμούς και θα βελτιώσει κάπως τη θέση του ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. Ελπίζω ότι θα συμβεί το δεύτερο, φοβάμαι ότι θα συμβεί το πρώτο.

Πάντως, με μόλις 10 κερδισμένους βαθμούς φέτος σε 9 ματς με τις ομάδες της πρώτης εξάδας, κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος για τα 11 ματς που απομένουν. Αν ισχύσει η ίδια αναλογία, ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει από τέταρτος έως και έκτος. Και τότε θα έχει επιβεβαιωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο όχι μόνο ότι δεν ήταν άξιος να διεκδικήσει Πρωτάθλημα, αλλά και ότι δεν ήταν καν καλύτερος από την ΑΕΚ και τον Αρη...

ΥΓ. Αν τυχόν υπάρχουν παίκτες που έχουν αυτογνωσία και μπορούν να κάνουν την αυτοκριτική τους κοιτώντας με θάρρος στον καθρέφτη, ας δείξουν ότι μέχρι τώρα έφταιγε η μειωμένη θέλησή τους και όχι η κακή ποιότητά τους. Υπάρχουν τα 11 παιχνίδια του Πρωταθλήματος, συν τα δύο ή τα τρία του Κυπέλλου. Ας αποδείξουν στους εαυτούς τους, στον προπονητή τους και σε όλους εμάς ότι αξίζουν να είναι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.