ΑΡΣΕΝΑΛ VS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ωρα για Community Shield

Δημήτρης Μπασμπαρέλας29 Αυγούστου 2020

Ενα ματς, ένας τίτλος. Αρσεναλ εναντίον Λίβερπουλ "μάχονται" σήμερα στο Γουέμπλεϊ για το τρόπαιο του Community Shield (18:30). Μεγάλο παιχνίδι αναμφίβολα για το Super Cup στην Αγγλία, όπου οι κυπελλούχοι "κανονιέρηδες" του Αρτέτα αντιμετωπίζουν τους "κόκκινους" πρωταθλητές του Κλοπ.  


Οι συμπτώσεις

Αμφότεροι μετρούν από 15 τρόπαια στον θεσμό. Μάλιστα, έχουν βρεθεί άλλες επτά φορές στον τελικό ως φιναλίστ. Τα παιχνίδια των αριθμών. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους προσπερνά μόνο έχοντας 21 κατακτήσεις. Τελευταία φορά που κατέκτησε η Αρσεναλ το τρόπαιο ήταν το 2017 και η Λίβερπουλ πιο μακριά, το 2006.

Επίσης, κάτι που τους ενώνει; Κατέκτησαν τον τίτλο κόντρα στην Τσέλσι. Η Λίβερπουλ με 2-1 και η Αρσεναλ στα πέναλτι με 4-1. Τα τελευταία έξι χρόνια οι Λονδρέζοι έχουν σηκώσει τρεις φορές το τρόπαιο. Οσες ήταν και στον τελικό.

Οσο για τους "κόκκινους"; Ηταν και πέρσι, αλλά ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη Σίτι με 6-5.


Πλούσια παράδοση

Η προϊστορία μεταξύ τους; Είναι αν μη τι άλλο πλούσια. Η Λίβερπουλ μετρά 89 νίκες, η Αρσεναλ 79 και 61 αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες σε όλες τις διοργανώσεις. Η Αρσεναλ επικράτησε στις 15 Ιουλίου για την Premier League, στο τελευταίο μεταξύ τους χρονικά παιχνίδι με 2-1, αν και η Λίβερπουλ ήταν αδιάφορη.

Μάλιστα, είναι η τελευταία επιτυχία της απέναντι στους "κόκκινους" στα τελευταία 11 ματς. Η Λίβερπουλ μετρά έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Της πήρε τον... αέρα. Βέβαια, η Αρσεναλ πριν από την ενδεκάδα αυτών των αγώνων, είχε σε οκτώ συναντήσεις πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.


Οι τελικοί στον θεσμό

Εχουν παίξει ξανά οι δύο τους τελικό στον θεσμό. Πιο πρόσφατος; Ηταν τον Αύγουστο του 2002 στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ, όταν η Αρσεναλ επικράτησε με 1-0 με γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 69'. Eίχε προηγηθεί και ένας ακόμη τελικός. Το 1989 στο Γουέμπλεϊ, όταν λεγόταν ο θεσμός τότε ως FA Charity Shield.

Τότε, η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ, χάρη στο γκολ του Μπίρτσλεϊ. Ηταν πάλι Αύγουστος. Τρία χρόνια πριν, το 1979 πάλι η Λίβερπουλ ήταν νικήτρια και τροπαιούχος με 3-1.


Ο τελικός είχε γίνει στο Γουέμπλεϊ. Δύο γκολ είχε βάλει ο ΜακΝτέρμοτ και ένα ο Νταλγκλίς για να μειώσει απλά ο Σάντερλαντ. Οσο για το αγωνιστικό; Ο Φαν Ντάικ είναι διαθέσιμος, ενώ ο Αλεξάντερ-Αρνολντ είναι αμφίβολος, αν και ίσως είναι σε κατάσταση τελικά να παίξει. Δεν ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα οι Χέντερσον, Ματίπ, Σακίρι, Γουίλσον, Τσάμπερλεϊν και Οριγκί. Στην Αρσεναλ ο Σαλίμπα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο.


Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΡΣΕΝΑΛ (3-4-3): Λένο, Σαλίμπα, Χόλντινγκ, Τίρνεϊ, Σέντρικ, Ελνενί, Τσάκα, Μάιτλαντ-Νάιλς, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Ενκετιά. 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (4-3-3): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.