Άρσεναλ-ΠΑΟΚ: Ο θρίαμβος στο Λονδίνο -Η επική ομιλία του Αναστασιάδη!

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια αφιερώματος: Αλέξανδρος Κεσανλής

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, ο ΠΑΟΚ «πέταξε» εκτός διοργάνωσης ένα από τα τότε φαβορί, την Άρσεναλ, γράφοντας μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του με επική πρόκριση μέσα στο Λονδίνο.


Το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA, έφερε νικητή τον Δικέφαλο με 1-0 χάρη το πανέμορφο γκολ του Κωνσταντίνου Φραντζέσκου μέσα σε μια Τούμπα που δεν έπεφτε...καρφίτσα. Μια από τις πιο ιστορικές νίκες των «ασπρόμαυρων.»

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αγγλία για να υπερασπιστεί το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης, με 3,500 περίπου φίλους του στο πλευρό του. Οι γηπεδούχοι, υπό τις οδηγίες του Άρσεν Βενγέρ (ο πιο επιτυχημένος τεχνικός της Άρσεναλ), ευτύχησε να ανοίξει πρώτη το σκορ μόλις στο 22΄λεπτό, με το γκολ του Ντενίς Μπέργκαμπ, ισοφαρίζοντας τα συνολικά τέρματα. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος διατηρώντας αυτό το 1-0 στη άμυνα μετά από την ασφυκτική πίεση των Λονδρέζων, κατάφερε να βρει γκολ - πρόκρισης από τον «από μηχανή Θεό» Ζήση Βρύζα, λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης. Ο Έλληνας επιθετικός,  έκανε φοβερή κίνηση έξω από την περιοχή, σούταρε με το αριστερό και έστειλε στα... ουράνια τους φιλάθλους του Δικεφάλου, αφήνοντας αγάλματα 30.000 οπαδούς των «κανονιέρηδων.»


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το αδύνατο, «κλέβοντας» το εισιτήριο πρόκρισης από το «φόβητρο» της διοργάνωσης. Κάτι που σχεδόν κανείς δεν πίστευε πριν το τέλος της αναμέτρησης, εκτός από τον προπονητή του «ασπρόμαυρου» στρατοπέδου, Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος μετέδωσε αυτή τη πίστη και στους ποδοσφαιριστές στην ομιλία του στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι. «Δεν είναι καλύτεροι από εμάς, αυτό να το θυμάστε, μπορούμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι.» Ήταν κάποια από τα λόγια του Έλληνα τεχνικού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πλευρά της Άρσεναλ αγωνιζόταν κάποια από τα μεγάλα «αστέρια» που άφησαν ιστορία στα Αγγλικά γήπεδα, όπως ο Βιέϊρα, Άνταμς, Ράιτ και Ντίξον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελλής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.